«Νοιάζομαι για σένα»: Στα ροζ «ντύθηκε» το παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

Γλυφάδα

Με αισιοδοξία, χαμόγελο και όραμα για το σήμερα και το αύριο ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με Καρκίνο του Μαστού ‘’Μαζί για τη ζωή’’, διοργάνωσε μια ζεστή και λαμπερή βραδιά για να τιμήσει και να υπενθυμίσει ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ίδια η ζωή.

Τον Παγκόσμιο Μήνα κατά του Καρκίνου του Μαστού τίμησε ο Δήμος Γλυφάδας με συμβολική φωταγώγηση ενός εμβληματικού κτιρίου της πόλης: του παλαιού Δημαρχείου επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος. Τη φωταγώγηση έκαναν από κοινού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο.

Οι νικήτριες και όσες δίνουν την δική τους “μάχη” με τον καρκίνο του μαστού ένωσαν τη “φωνή” τους στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμιο μήνα  εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού που εορτάζεται κάθε Οκτώβριο.

“Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά του καρκίνου του μαστού” είναι το μήνυμα και η προτροπή, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από τα λόγια καρδιάς όλων όσων συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση..

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου, που σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι ο καρκίνος του μαστού, μπορεί να αντιμετωπισθεί πλήρως εάν διαγνωστεί στα πρώτα στάδια. Το μήνυμα που στέλνουμε εδώ, από τη Γλυφάδα μας, σε όλες τις γυναίκες είναι να φροντίζουν την υγεία τους και να εξετάζονται συχνά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Την εκδήλωση φωταγώγησης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Δήμητρα Νάνου και Μαίρη Κουρή, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Γκολφ Νίκος Λεβετσοβίτης, η Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Ελένη Καράχου – Σκούταρη, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η πρόεδρος του κινήματος “Take Me Home” Αθηνά Τρανούλη, η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Νωρίτερα το πρωί, η Γλυφαδιώτισσα Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, είχε επισκεφθεί το χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε επί δύο ημέρες φιλανθρωπικό μπαζάρ των χειροτεχνών της Γλυφάδας.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και των παράπλευρων δράσεων είχε ο Σύλλογος Γυναικών «Μαζί για τη Ζωή» και η Πρόεδρός του, Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας Σάσα Πατεράκη, την οποία συνεχάρησαν όλοι για το έργο που επιτελεί.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Νοεμβρίου 2021]