Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Απογοητεύτηκε από τις διακοπές του στη Γλυφάδα τουρίστας από την Αυστραλία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ένα γράμμα από την… Αυστραλία έφθασε στα γραφεία του «Παλμού» εν μέσω θερινών διακοπών. Περιέγραφε με λεπτομέρειες την εμπειρία που είχε ένα ζευγάρι που επέλεξε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα και δη στη Γλυφάδα. Τους είχαν προτείνει ότι είναι ένα μέρος όπου θα λατρέψουν καθώς συνδυάζει θάλασσα και αρχαιολογικά μνημεία, είναι κοντά στο κέντρο της Αθήνας και οι Έλληνες είναι τόσο φιλόξενοι και ευδιάθετοι. Αν και ξεκίνησαν με τις καλύτερες διαθέσεις, φαίνεται πως η παραμονή τους στη χώρα μας δεν τους έκανε να τις κρατήσουν και να δημιουργήσουν καλοκαιρινές αναμνήσεις που θα διαφήμιζαν εκ νέου τον τόπο μας. Οι άνθρωποι δεν έκλεισαν μάτι από τις «κόντρες» και τη φασαρία που προκαλούσαν τα πολυτελή οχήματα. Μάλιστα τους ξένισε ότι η παρουσία της αστυνομίας σε απόσταση αναπνοής δεν κατέστειλε το φαινόμενο. Ο «Παλμός» δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της επιστολής μεταφρασμένο στα ελληνικά για να αποκτήσετε ολοκληρωμένη άποψη. Δυστυχώς αυτές οι τακτικές δεν διαφημίζουν ούτε τη χώρα μας, ούτε και την περιοχή μας, ειδικά όταν έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται η περίφημη ορολογία «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει ένα εγχείρημα από λεπτομέρειες που δεν φανταζόμαστε ή που εμείς θεωρούμε καθημερινότητά μας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Φέτος η σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να περάσουμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα για πρώτη φορά και ειδικά στην Αθήνα προκειμένου να απολαύσουμε αρχαιολογικούς χώρους. Ρωτήσαμε ένα Ελληνοαυστραλό φίλο και μας πρότεινε την περιοχή της Γλυφάδας η οποία είναι κοντά στη θάλασσα αλλά επίσης και κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Το ξενοδοχείο με άψογο σέρβις και εξυπηρετικούς ανθρώπους, η περιοχή πολύ όμορφη ειδικά η ακτή και οι παραλίες, για να είμαστε ειλικρινείς ένα από τα πιο όμορφα προάστια, οι πολίτες χαρούμενοι και φιλόξενοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα και από τα δίτροχα μηχανάκια με αναβάτες χωρίς κράνη και κάπως έτσι ξεκίνησε ο 15νθήμερος εφιάλτης, πολυτελή αυτοκίνητα με χοάνες αντί για εξατμίσεις, μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις και ιλιγγιώδη ταχύτητα σε τοπικούς δρόμους και σε στενά, έκαναν τόσο θόρυβο ώστε να ενεργοποιηθούν οι συναγερμοί των σταθμευμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πανδαιμόνιο φασαρίας όλο το 24ωρο, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι κρίμα να μην αναφερθώ σε 2 – 4 μοτοσυκλέτες αστυνομικών που είχαν μόνιμα σταθμεύσει κοντά στο ξενοδοχείο και όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον ώστε να καταστείλουν αυτές τις παράνομες ενέργειες αλλά αντιθέτως όπως κατάλαβα έδειχναν να απολαμβάνουν το θέαμα.

Είναι εμφανές ότι αυτές οι καταστάσεις δεν ενθαρρύνουν τις προσπάθειες του κράτους για να υποστηρίξει και να εκκινήσει τον τουρισμό, που είναι μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της οικονομίας.

Δυστυχώς θα ήθελα να τονίσω ότι δύσκολα θα επέλεγα ξανά την Ελλάδα για διακοπές, καθώς επίσης δεν προτίθεμαι να την προτείνω σε κάποιον φίλο μου.

Με εκτίμηση,

Thelonious Kenneth Esposito Esq.

Caufield Vic. Australia

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Αυγούστου 2021]

Scroll to Top