Δημόσια Διαβούλευση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2024

Ελληνικό Αργυρούπολη

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εκπονείται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού των δήμων, σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρα 203-207 του Ν. 3463/2006), καθώς και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 266 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη, ήτοι:

  • Στρατηγικό Σχεδιασμό: Αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης του Δήμου, του οράματος και των στρατηγικών κατευθύνσεων ανάπτυξης αυτού.
  • Επιχειρησιακό Σχεδιασμό: Εξειδίκευση προτεραιοτήτων του Δήμου σε έργα και δράσεις για την περίοδο 2020-2024.

Ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει την κατάρτιση και έγκριση του πρώτου μέρους (Στρατηγικός Σχεδιασμός) με την απόφαση ΔΣ 119/2021.

Στόχος του Δήμου είναι να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης μίας ρεαλιστικής στρατηγικής για το μέλλον του Δήμου, με επίκεντρο τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι επιθυμητή η συμβολή όλων στο έργο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Για το σκοπό αυτό, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση και καλούνται οι πολίτες και οι τοπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής τους δήμου, να διατυπώσουν τη γνώμη τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για όλα τα θέματα του δήμου, τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του και για κάθε δράση που κρίνουν αναγκαία για την ευημερία του τοπικού πληθυσμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν το σχετικό  ερωτηματολόγιο (θα το βρουν στο www.elliniko-argyroupoli.gr) και να το καταθέτουν στο Δημαρχείο (Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) ή να το αποστέλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση opp@elliniko-argyroupoli.gr. Η Δημόσια Διαβούλευση θα είναι ανοιχτή από 20.10.2021 έως και 30.10.2021.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Οκτωβρίου 2021]