Δημόσιες εξαγγελίες από την Βούλα για την ανάπλαση του Δήμου με χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Από την Πλατεία Ιμίων στη Δημοτική Ενότητα Βούλας, το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου, παρουσίασε με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» την απόφαση να εγκριθεί το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων που κατέθεσε προς χρηματοδότηση ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο έκαναν από κοινού δηλώσεις και μίλησαν για τη σημασία του έργου στους τομείς της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. «Ξεκινάει η μεγαλύτερη αστική πράσινη και σύμφωνα με τις αρχές της  βιώσιμης κινητικότητας ανάπλαση στην πόλη μας. Έργα πνοής που θα βελτιώσουν κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας, και αυτά είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας να κάνουμε τον δήμο μας πόλη πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Τα έργα χρηματοδοτούνται σε ύψος 12,5 εκ ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με την πολύτιμη συνδρομή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Η ανάπλαση του κέντρου της Βούλας που θα μετατρέψει τη Βασιλέως Παύλου σε ήπιας κυκλοφορίας οδό που θα πεζοδρομείται στο ύψος της πλατείας, με ποδηλατόδρομο και μαζικές φυτεύσεις χιλιάδων νέων δέντρων, θα είναι ένα από τα έργα ορόσημο της τρέχουσας θητείας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Την ετοιμότητα του Δήμου, την επάρκεια των μελετών που κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες εξήρε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι συνέδραμαν στο να εγκριθούν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις και στο να τρέξει γρήγορα η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Συνολικά, στο σχεδιασμό του Δήμου προβλέπονται έργα προϋπολογισμού 18,3 εκατ. ευρώ που θα κατανεμηθούν ανά δημοτική ενότητα ως εξής: 7,5 εκατ. € στη Βούλα, 6 εκατ. € στη Βουλιαγμένη και 4,8 εκατ. € σε Βάρη και Βάρκιζα.

Ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει εκ νέου όλη την πρόταση του Δήμου και τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε χρηματοδότηση πράσινων παρεμβάσεων που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Φωτογραφία: 3vita.gr

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Οκτωβρίου 2021]