Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σχέδιο κινητικότητας Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας στη Ρουμανία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 “Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+”, το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας υλοποίησε τον Αύγουστο 2021 εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 3 ημερών με θέμα την «Κατάρτιση εκπαιδευτικών στο σχεδιασμό Ευρωπαϊκών καναλιών διανομής Logistics μέσω θυγατρικών επιχειρήσεων» στην πόλη Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Στο σχέδιο συμμετείχαν 3 καθηγητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.

Το παρόν πρόγραμμα υλοποιήθηκε λόγω της ανάγκης κατάρτισης των εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νεοϊδρυθείσας ειδικότητας “Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού” που λειτουργεί ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας μόλις από το σχολικό έτος 2019-2020. Αποφάσισαν να στηρίξουν τη νέα ειδικότητα επιδιώκοντας την επαφή με μεγάλες εταιρείες εκτός Ελλάδος που δραστηριοποιούνται στο διατροφικό τομέα και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Σε αυτά τα πλαίσια, το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας, διαθέτοντας ήδη εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σχεδίασε την εν λόγω κινητικότητα προσωπικού ώστε να φέρει τους συμμετέχοντες καθηγητές σε επαφή με τη διεθνή εργασιακή πραγματικότητα σε έναν κλάδο που ενώνει την παγκόσμια αγορά. Και επέλεξε την αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας που αποτελεί πλέον το κέντρο διακίνησης προϊόντων των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.

Γι’ αυτό το λόγο παρακολούθησαν εργασίες σε 3 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κυρίως της Ευρωπαϊκής αγοράς, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους παραγωγής και της μειωμένης φορολόγησης σε σχέση με την Ελλάδα.

Το σχολείο ήδη προετοιμάζεται για την υλοποίηση του επόμενου σχεδίου κινητικότητας διάρκειας 2 εβδομάδων στη Σεβίλλη της Ισπανίας το Νοέμβριο 2021 με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Στο σχέδιο θα συμμετάσχουν 15 μαθητές και 2 καθηγητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Οκτωβρίου 2021]

Scroll to Top