Παιχνιδοπλασίες: Ο πολυχώρος στη Γλυφάδα που θα λατρέψουν παιδιά και γονείς

Γλυφάδα

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου «Παιχνιδοπλασίες» στην Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό δημιούργημα φτιαγμένο από ανθρώπους της ειδικής αγωγής με αγάπη για το παιδί, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει λύσεις σε αρκετούς γονείς που στο πλαίσιο της καθημερινότητας δυσκολεύονται με την εξισορρόπηση της εργασίας τους και της φροντίδας του παιδιού τους.

Στις Παιχνιδοπλασίες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, με στόχο την μέγιστη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Το πρωινό πρόγραμμα 3ωρης διάρκειας αποτελείται από παιδιά 2- 4 ετών με στόχο την δημιουργική απασχόληση, την εκπαίδευση δεξιοτήτων και την μετέπειτα ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο.

Το μεσημεριανό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά έως 11 ετών προσφέροντας την δυνατότητα παραλαβής τους με πούλμαν από το σχολείο. Τα παιδιά γευματίζουν στον χώρο μας, και αφού ξεκουραστούν εντάσσονται στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας από την κατάλληλα καταρτισμένη ειδική παιδαγωγό, ενώ αφού ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους, τους δίνεται η δυνατότητα χαλάρωσης στον χώρο παιχνιδιού.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την δημιουργική απασχόληση των παιδιών από ειδικό, αλλά και μία πληθώρα εργαστηρίων: Εργαστήρι ψυχοκινητικής αγωγής, Μικροί μάγειρες και ζαχαροπλάστες, Εργαστήρι πειραμάτων, Μυθολογία μέσα από την βιωματική εκπαίδευση, Εργαστήρι χειροτεχνίας και κατασκευών, Messyplay ο φυσικός τρόπος παιχνιδιού, Μαθητευόμενοι ταχυδακτυλουργοί, Εργαστήρι ρομποτικής, Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού) τα οποία πραγματοποιούνται καθημερινά από τους αντίστοιχους επαγγελματίες.

Ο πολυχώρος λειτουργεί και Σάββατο παρέχοντας δημιουργική απασχόληση αλλά και εργαστήρια προσφέροντας δημιουργικότητα και χαλάρωση σε παιδιά και γονείς.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Οκτωβρίου 2021]