Εν αναμονή της διαθεσιμότητας των αιθουσών από τον Δήμο Γλυφάδας επαναλειτουργούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Γλυφάδα

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε δύσκολο και ψυχοφθόρο για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους αφού η πανδημία και κατά συνέπεια οι κυβερνητικές αποφάσεις επέβαλαν την αναστολή τους από τον Νοέμβριο του 2020. Η αναστολή αυτή εκτός από το να αποτελέσει πλήγμα για τον ίδιο τον πολιτισμό, έκανε κακό και στους ίδιους τους συλλόγους που παρέμεινα άπραγοι και ανενεργοί.

Περίμεναν εναγωνίως να επαναλειτουργήσουν για να διατηρήσουν τα μέλη τους και να παρέχουν ξανά τις υπηρεσίες τους. Καλύπτοντας εκτός από τις πολιτιστικές ανάγκες και την ψυχαγωγία και πάγιες ανάγκες και υποχρεώσεις των συλλόγων. Με ανακούφιση και χαρά η ΚΥΑ Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.57069 ΦΕΚ 4337/18.9.2021 έφερε ευχάριστα νέα ότι πλέον οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Όσοι σύλλογοι είναι πανέτοιμοι με σχέδιο και πρόγραμμα να επαναλειτουργήσουν τηρώντας τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει η πολιτεία έσπευσαν στους Δήμους για να ξεκινήσουν. Μάλιστα ήδη έγιναν και σχετικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερωθούν τα κατά τόπους μέλη και να σπεύσουν.

Στο Δήμο της Γλυφάδας όμως αρκετοί σύλλογοι βρήκαν τις πόρτες που τους είχαν παραχωρηθεί προ covid κλειστές καθώς ο Δήμος δεν υπήρξε άμεσα ενημερωμένος ή έτοιμος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους πολιτιστικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν αίθουσες του Δήμου, μας κατήγγειλαν ότι παρά τις προφορικές ερωτήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι στον αέρα το πότε και πως θα λειτουργήσουν και αδυνατούν κατά συνέπεια να ενημερώσουν τους δασκάλους των τμημάτων τους καθώς και τα μέλη τους.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» αμέσως επικοινώνησε με την Πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ κα Μαίρη Παπάζογλου θίγοντας της το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι δεσμεύσεις του Νομικού Προσώπου είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των αιθουσών και οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η Πρόεδρος έδειξε ενήμερη και ότι θα τρέξει το ζήτημα προκειμένου να μην κωλυσιεργήσει. 

Εν αναμονή λοιπόν…

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Οκτωβρίου 2021]