Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Γλυφάδα

Η πολύ αυξημένη ανάγκη για αίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο απαιτεί την κινητοποίηση όλων, καθώς στις συνέπειες της πανδημίας συγκαταλέγεται η μείωση των αποθεμάτων αίματος. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Γλυφάδας με τη στήριξη και τη συνεργασία του Ασκληπιείου Βούλας διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Άλσους 15), με ραντεβού και με πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. «Κάθε αιμοδοσία έχει τεράστια αξία, τούτη τη φορά όμως οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν καθιστούν τη συμμετοχή μας επιτακτική», αναφέρει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει και τον συντονισμό της δράσης.

Για να κλείσετε ραντεβού, τηλεφωνείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, στο 210 9647021 (ώρες 8 π.μ. έως 3 μ.μ.)

Για να δώσετε αίμα θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ σας. Επίσης θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ημέρα της αιμοδοσίας να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Σε σχέση με τα εμβόλια, όπως ενημέρωσαν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ισχύουν τα ακόλουθα: Εάν κάποιος αιμοδότης εμβολιαστεί είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση και δεν του παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα κατά το πρώτο 24ωρο, μπορεί την επόμενη ημέρα να δώσει αίμα κανονικά. Εάν του παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα, μπορεί να δώσει αίμα 7 ημέρες μετά το πέρας των συμπτωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια.