Σε Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας συμμετείχε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη
  • Σειρά συναντήσεων με Ρώσους αξιωματούχους είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στο 14ο ετήσιο φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής, που διεξάγεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Μητροπολιτικό Δήμο Μόσχας στη Κόκκινη Πλατεία μπροστά στα εμβληματικά ιστορικά τείχη του Κρεμλίνου.

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου

Κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα στα πλαίσια του φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υφυπουργού Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας κα. Έλενα Λισένκοβα, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Μητροπολιτικού Δήμου Μόσχας, κα Τατιάνα Σαρσαβίτσκαγια, καθώς και με άλλους αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης της Μόσχας. Στις συναντήσεις συζητήθηκε και συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των περιβαλλοντικών εφαρμογών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Ρωσική πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος συμμετείχε σε επιβλητική τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο. Στη συνέχεια διεξήχθη η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ «Spaskaya Tower Military Music Festival» όπου υπήρχε έντονο «άρωμα Ελλάδας» στην καρδιά της Μόσχας με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΑΣΔΥΣ «Θησέας» και Διμοιρία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι ήταν ενδεδυμένοι με τις ιστορικές στολές από το 1828 έως το 1946. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρίστατο ως εκπρόσωπος του Δήμου αλλά και της Ελλάδας ενώ παράλληλα σε όλες τις γιγαντοοθόνες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, βίντεο με εικόνες της πόλης.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία καλών σχέσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένη με το Δήμο της Μόσχας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Σεπτεμβρίου 2021]