Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Έφυγε» ο Βασίλης Τσανάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία μας η είδηση της απώλειας του Ναυάρχου του Λιμενικού Σώματος Βασίλη Τσανάκη. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, τα οποία δυστυχώς τον κατέβαλαν με μη αναστρέψιμη πορεία. Ο Βασίλης Τσανάκης ήταν παντρεμένος με την τ. Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάσου Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη και είχε δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Γιώργο. Σύζυγος, πατέρας και παππούς τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο «ΠΑΛΜΟΣ» είχε την χαρά και την τύχη να τον γνωρίσει και να φιλοξενήσει δηλώσεις του, με την ιδιότητα του υποναύαρχου ε.α. Λιμενικού Σώματος, όταν εμφανίστηκε η πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Σαρωνικού από το «Αγία Ζώνη ΙΙ». Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου στον Πειραιά με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Βασιλείου Τσανάκη Ναυάρχου του Λιμενικού Σώματος σύζυγο της τέως Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου του και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
α) Να παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία και να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα
β) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
γ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
3/7/2021
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος
Η Πρόεδρος του Δ.Σ Νικολέττα-Δήμητρα Σοφίλα
Τα μέλη: Περσελής Κωνσταντίνος, Νικολάου Ιωάννης, Φραγκούλης Δημήτριος, Μαστροπαύλος Ηλίας, Βρετός Εμμανουήλ, Ζαχάρης Κωνταντίνος, Παρλής Εμμανουήλ, Νικολάκης Εμμανουήλ, Ζούλης Γεώργιος, Μηνακάς
Γεώργιος, Κυριάκος Ηλίας, Μανούσος
Εμμανουήλ


Ενας ευπατρίδης έφυγε πριν λίγες μέρες σκορπίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, τους συγγενείς του και τους φίλους του. Πρόκειται για τον Βασίλη Τσανάκη Υποναύαρχο Ε.Α. του Λιμενικού Σώματος που τίμησε την πατρίδα, το Λιμενικό Σώμα, την οικογένεια και έδειξε με τις πράξεις του τι είναι σωστό για αυτά. Από μικρός δεν είχε την εύνοια της τύχης, αφού έμεινε ορφανός από πατέρα σε ηλικία 9 ετών. Έζησε όλες τις κακουχίες της κατοχής και των μετέπειτα γεγονότων και βγήκε νικητής στη ζωή. Γνωρίστηκε και παντρεύτηκε την Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, το Γιώργο και το Μιχάλη. Υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και πατέρα διότι ήταν αυτός που στεκόταν πλάι στη γυναίκα του στηρίζοντας την στην πολιτική της καριέρα. Ήταν αυτός που κράτησε την οικογένεια παρ’ όλες τις επαγγελματικές δυσκολίες (συνεχείς μεταθέσεις) και που έδωσε στην οικογένεια του αξίες και αρχές σαν ένας τέλειος πατέρας. Υπήρξε Λιμενάρχης σε πολλά Λιμεναρχεία της χώρας όπως επίσης και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο στις ΗΠΑ (Ν. Υόρκη). Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του είχε πάνω απ’ όλα το ηθικό συμφέρον και την υπεράσπιση των εθνικών ιδεωδών. Εκτός αυτού υπηρέτησε και τον αθλητισμό.Υπήρξε αθλητής (τερματοφύλακας στην Προοδευτική) και διοικητικό μέλος της αγαπημένης του ομάδας, της Προοδευτικής. Ήταν πάντα δραστήριος, δημιουργικός και ωφέλιμος για όλους.
Δημήτρης Φιλιππόπουλος
Ιδρυτής του «ΠΑΛΜΟΥ»

Scroll to Top