Στο 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, την Τετάρτη 11 Μαΐου, το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Η επίσκεψη του αφορούσε την ενημέρωσή του από τους δασκάλους για όλα τα προβλήματα των σχολείων και κυρίως το ολοήμερο ενώ συζήτησε πολύ ώρα και με τους μικρούς μαθητές που του τραγούδησαν και τον Ερωτόκριτο.

mitsotakis_ellarg_1s
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και να συνομιλήσω με τους δασκάλους και τα παιδιά. Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου αυτού, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. Και να επισημάνω το γεγονός ότι τα ενισχυμένα ολοήμερα σχολεία έχουν αγκαλιαστεί και από τα παιδιά και από τους δασκάλους.
Δυστυχώς, η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, έτσι όπως προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι μια απόφαση που κινείται στην τελείως λάθος κατεύθυνση. Είναι μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, έχει και ταξικό πρόσημο, διότι αποκλείει πια, από τα ολοήμερα σχολεία, παιδιά ανέργων οικογενειών.
Αλλά είναι και μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, δεν προωθεί εκείνες ακριβώς τις δεξιότητες – τα παιδιά μας πρέπει, τη σημερινή εποχή, να αποκτούν δεξιότητες – που προωθούσε το ενισχυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου.
Δεσμεύομαι, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα ενισχύσω, και πάλι, το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. Έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας – ειδικότερα στα μικρότερα παιδιά μας – τη δυνατότητα να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο. Να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες, πρόσβαση στον πολιτισμό μας, που τόσο πολύτιμες θα τους είναι στη ζωή τους από εδώ και στο εξής».

mitsotakis_ellarg_3s
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και για τα θέματα της περιοχής ενώ στην ομιλία αποκάλυψε για την παλιά φιλία και σχέση σεβασμού που τον συνδέει εδώ και πολλά χρόνια με τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης αφού μεταξύ άλλων στο παρελθόν είχε παρουσιάσει ένα από τα βιβλία του Δημάρχου, την Τελευταία Ευκαιρία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Μαΐου 2016]