Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων καταγράφουν τα rapid test που διενεργούνται στη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tην εβδομάδα από 5 έως και 11 Ιουλίου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί rapid test σε κεντρικά σημεία της Γλυφάδας. Τα τεστ διεξάγονται από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε διαφορετικό κάθε φορά σημείο της πόλης. Το Σάββατο 10 Ιουλίου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Γ’ Μαρίνα και την Κυριακή 11 Ιουλίου στην Δ’ Μαρίνα. Για την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει – ελπίζουμε έγκαιρα – νέα ανακοίνωση.
Το περασμένο Σάββατο, 3 Ιουλίου σε σύνολο 388 συμπολιτών μας που έκαναν το τεστ και επισκέφτηκαν τις παραλίες της Γλυφάδας από διάφορα μέρη της Αττικής, 25 βρέθηκαν θετικοί (ποσοστό 6,44%).
Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου σε σύνολο 350 πολιτών που έκαναν το τεστ στην παραλία Γλυφάδας, 18 βρέθηκαν θετικοί – δηλαδή ποσοστό 5,14% – με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

Την Τρίτη 6 Ιουλίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας αφού τα αποτελέσματα των θετικών τεστ άγγιξαν το 8,49%. Συγκεκριμένα, μεταξύ 318 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο χώρο του πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, βρέθηκαν 27 θετικοί στον κορωνοϊό και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο μέσω μοριακού τεστ.
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου διενεργήθηκαν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ περισσότερα τεστ και συγκεκριμένα, 441, εκ των οποίων 24 θετικά. Έτσι, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 5,44%, χαμηλότερο από της Τρίτης αλλά και πάλι υψηλό.

Στο 4,44% διαμορφώθηκε το ποσοστό θετικότητας την Πέμπτη. Μεταξύ των 428 rapid test που διενεργήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης και, συγκεκριμένα, στη Γρ. Λαμπράκη (Δρόμος Ποιητών) στο ύψος της Μεταξά, βρέθηκαν 19 θετικά και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο, με μοριακό τεστ.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας και την αγαστή συνεργασία του ΕΟΔΥ, με την πολύτιμη αρωγή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Υγείας Νίκου Βρυζίδη και τον συντονισμό του αρμοδίου για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδημάρχου Σπύρου Δήμου γίνεται εφικτή η καθημερινή διενέργεια δωρεάν rapid test στην πόλη, από την κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι ταυτόχρονα διενεργούνται δωρεάν rapid test και στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας (Κύπρου και Πανδώρας).

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Ιουλίου 2021]

Scroll to Top