Ηλιούπολη: Με 4ήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη άνοιξε τις πύλες του το ανακαινισμένο «Μελίνα Μερκούρη»

Ηλιούπολη

Εγκαίνια με πολιτισμό και πολιτικές παρουσίες έγιναν για το ανακαινισμένο θερινό
Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ηλιούπολη. Τις πύλες άνοιξε ένα τετραήμερο αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης Μιχάλη Κακογιάννη τις προβολές των τριών ταινιών του «Ο Βυσσινόκηπος», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα». Τις ταινίες προλόγισαν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Παράλληλα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζεται σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη.

Την πρώτη ημέρα, την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης ο οποίος έδωσε τα εύσημα στον ΠΑΟΔΗΛ και στο προσωπικό του Δήμου για την ανακαίνιση του χώρου. Παράλληλα, κάλεσε τους Ηλιουπολίτες να αγκαλιάσουν το στέκι του πολιτισμού και να απολαύσουν τις θερινές προβολές.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη και τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος Παναγιώτη Βλάχο. Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης Θανάσης Μπίρλης. Δυναμικό παρόν έδωσαν και οι αιρετοί της Ηλιούπολης διοίκησης και αντιπολίτευσης.
Αμέσως μετά την τελετή έναρξης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε γνωστό καφέ της περιοχής όπου συνομίλησε με τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ και με πολίτες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Ιουνίου 2021]