«Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»

Επικαιρότητα

OΣύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο – Virtual Edition, στις 6 Ιουνίου 2021. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», η δράση αυτή στοχεύει να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.
Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Κάθε άτομο ή ομάδα μπορεί να συμμετέχει κυριολεκτικά από όπου δύναται και θέλει. Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.
Στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχει και ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Τσαρπαλή και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου.

Φόρεσαν τις μπλούζες και τα καπέλα, ανέβηκαν ξανά στα ποδήλατα, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο, μεμονωμένα ή με παρέα, και έστειλαν τις φωτογραφίες ως μηνύματα ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. Επιθυμούμε, μέσα από αυτή τη δράση, να συναντηθούμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό καλό.
«Παράλληλα, δράττουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία. Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Ιουνίου 2021]