4,9 κιλά αποτσίγαρα απομακρύνθηκαν από την παραλία στο Μεγάλο Καβούρι

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Σκουπίδια αλλά και συνολικά 4,9 κιλά αποτσίγαρα που αντιστοιχούν περίπου σε 4.900 αποτσίγαρα γόπες απομάκρυναν εθελοντές που βρέθηκαν την Τετάρτη 26 Μαΐου σε εθελοντική δράση στο Μεγάλο Καβούρι.
Τα αποτσίγαρα αυτά θα προκαλούσαν ρύπανση σε 34.400 λίτρα γλυκού ή αλμυρού νερού αν κατέληγαν στην θάλασσα ή την χωματερή ενώ σήμερα θα οδηγηθούν σε ανακύκλωση.
Αυτή η δράση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle με σειρά πρωτοβουλιών που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ειδικών επιστύλιων κάδων συλλογής αποτσίγαρων στις παραλίες και σε κεντρικά σημεία της πόλης, τη διανομή ειδικών ατομικών τασακιών αλλά και καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού.
«Ευχαριστούμε την Aksia για τον καθαρισμό και τη δωρεά των πρώτων 3 κάδων στην πόλη μας. Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζουμε δυναμικά τη διαλογή στη πηγή των απορριμμάτων. Όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον και τις θάλασσες μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Μαΐου 2021]