Γλυφάδα: Αντίκες και Ιστορικά Οχήματα εκτέθηκαν στο κέντρο της πόλης

Γλυφάδα

Σκαθάρια, στρατιωτικά τζιπ, λεωφορεία εποχής γέμισε το κέντρο της Γλυφάδας την Κυριακή 9 Μαΐου. Η 4η έκθεση ιστορικών οχημάτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) έφερε περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα από τις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60, τα οποία απλώθηκαν σε κάθετη διάταξη γύρω από τον πεζόδρομο της Λαμπράκη, προσφέροντας θέαμα μοναδικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας. Παρόν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής κ. Αντώνης Θεοχάρης.

Σκαραβαίοι, Citroen 2CV, Renault 4CV, Mini, Fiat 500 και 600, Saab 92, Volvo PV444, ακόμη και αστικά λεωφορεία, στρατιωτικά τζιπ και ιστορικές μοτοσικλέτες, έκαναν το ρολόι του χρόνου να γυρίσει στα μέσα του περασμένου αιώνα. Πρωταγωνιστές μιας εποχής που κινείτο σε διαφορετικούς ρυθμούς, τα ιστορικά οχήματα ανέπτυσσαν ταχύτητες που θεωρούνταν εξωφρενικές εκείνο τον καιρό και μάλιστα σε δρόμους στους οποίους σίγουρα ένα σημερινό αμάξι θα καταστρεφόταν. Τώρα, οι ρομαντικοί συλλέκτες τους εξακολουθούν να τα διατηρούν αστραφτερά και καλογυαλισμένα.


Η έκθεση διήρκησε μόνο για μια ημέρα και για περιορισμένες ώρες από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, με τη δημοτική αστυνομία να ρυθμίζει την κίνηση και με το εμπορικό κέντρο της πόλης να σφύζει από ζωή καθώς ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, η Γλυφάδα εξέπεμψε ένα μήνυμα νοσταλγίας σε παλιές καλές εποχές και μια νότα χαράς για τις καλύτερες που έρχονται.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Μαΐου 2021]