Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του δρόμου στις «Τρύπες Καραμανλή» στη Βάρκιζα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνται στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα, επέβλεψε την Τετάρτη 21 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Οι εργασίες είχαν μπει στην τελική φάση ολοκλήρωσης, οπότε το Σάββατο 24 Απριλίου, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.
Στην επιτόπια αυτοψία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης και η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη.
Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου κατόπιν έκτακτης εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για επίσπευση των εργασιών, με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή είχε αυξηθεί σημαντικά για τους διερχόμενους οδηγούς, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων.
Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί και με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, με γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και την δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους.

Το έργο

Ειδικότερα εκτελούνται εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων. Παράλληλα, γίνονται εργασίες απομάκρυνσης των ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο. Επισημαίνεται πως σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.
Παράλληλα έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, στις 24 Απριλίου, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθέντων εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Απριλίου 2021]

Scroll to Top