Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δυναμική κινητοποίηση για να «σωθούν» οι ορθοπεδικές εφημερίες του Ασκληπιείου Βούλας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ένωσαν τις φωνές τους και υποστήριξαν την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασκληπιείο με κύριο αίτημά τους να μην καταργηθεί η καθημερινή ορθοπεδική εφημερία. Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021, μπροστά στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι, φορείς και πλήθος κόσμου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου και μετέφεραν αγωνιστικά μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ασκληπιείο είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια. Και η αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας, μετά από 50 χρόνια, που πλέον γίνεται κάθε 4 μέρες, έχει ως αποτέλεσμα να μένει σε ολόκληρη την Αττική μόνο το ΚΑΤ για την αντιμετώπιση του επείγοντος ορθοπεδικού περιστατικού. Η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, ενώ είναι ένα επιπλέον «δώρο» στα ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν στους χαιρετισμούς τους εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, εκπρόσωποι της Ομάδας Γυναικών Γλυφάδας – μέλος ΟΓΕ, Συλλόγων Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Συνταξιούχων της περιοχής, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Σύριζα σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, Άλιμο, Γλυφάδα και Αργυρούπολη – Ελληνικό, ενώ εκ μέρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η Αντιδήμαρχος Μαίρη Φουρναράκη ανέγνωσε το ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα μια ημέρα πριν, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία οι Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Μπαλάφας και από το ΜεΡΑ25 η Μαρία Απατζίδη, η οποία έχει καταθέσει στη Βουλή και σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι αρχηγοί παρατάξεων της αντιπολίτευσης Θάνος Ματόπουλος («Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών») και Κώστας Πασακυριάκος («Λαϊκή Συσπείρωση»), η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανθή Βέλλη και ο σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βούλας («Κύμα Ενωμένων Πολιτών») Στέλιος Κλήμης.

Ακόμη, το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Γλυφάδα, Τάσος Ταστάνης και Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, εκπρόσωποι των νοσηλευτών, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, τοπικές εκπρόσωποι της ΟΓΕ και πλήθος άλλων φορέων.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021]

Scroll to Top