Το Ε.Ε.Α. στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη στήριξη των τοπικών αγορών

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

• Διανομή υγειονομικού & ενημερωτικού υλικού

Tους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Σαρωνικού επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της δράσης στήριξης των τοπικών αγορών –μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου- με συμβολική διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, οπότε και επανεκκίνησε η λειτουργία του λιανεμπορίου, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. βρίσκονται καθημερινά σε τουλάχιστον δύο Δήμους της Αττικής, μοιράζοντας -συμβολικά- μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια, με σύνθημα «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας», και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των καταστηματαρχών, με στόχο όλων η αγορά να παραμείνει ανοιχτή και με ασφάλεια οι καταναλωτές να ψωνίζουν από τις τοπικές επιχειρήσεις.
Στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. συναντήθηκαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.
Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν οι Δράσεις του Ε.Ε.Α. για την στήριξη επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και οι πρωτοβουλίες του Δήμου προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά και η δυνατότητα από κοινού υλοποίησης δράσεων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Από το Ε.Ε.Α. στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουτσής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, ενώ από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Συνεργάτης του και μέλος του Δ.Σ. ΕΕΑ κ. Αργύρης Παξινός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Αντώνης Κουσαθανάς.
Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, ακολούθησε διανομή υγειονομικού-μάσκες, αντισηπτικά- και ενημερωτικού υλικού στα καταστήματα της περιοχής.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του eea.gr ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε: «Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου μαζί με τους συνεργάτες του. Είχαμε μία πολύ παραγωγική κουβέντα όσον αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, ειδικότερα τις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες καλύπτουν περίπου το 80%-85% των επιχειρήσεων της περιοχής, για όλες τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει πάρει το Επιμελητήριο και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Το επίκεντρο της συζήτησής μας και η αγωνία μας είναι το πότε θα ενεργοποιηθεί ξανά η αγορά της εστίασης, πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουν αφενός να εξυπηρετούν τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε μία κατάσταση αρκετών περιορισμών εδώ και πολλούς μήνες, αφετέρου να μπορέσει η οικονομία να αναθερμανθεί και να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία η οποία αντιμετωπίζεται σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο επιχειρήσεων, σε επίπεδο Δήμων αλλά και σε επίπεδο προϋπολογισμού».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που απαγορεύθηκε ή περιορίστηκε προσωρινά η λειτουργία τους, τον Μάρτιο του 2020 αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον Δήμο απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών και του δημοτικού φόρου για όσο διάστημα θα ισχύει η απαγόρευση. Ακόμη, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης που είχε ληφθεί για την αύξηση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων εστίασης για το 2020.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Απριλίου 2021]