Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ηλιούπολη: Εγκληματικότητα και αίσθημα ασφάλειας στην πόλη – Συνάντηση του Δημάρχου Ηλιούπολης με τον αν. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πρόσφατα μια συμπολίτισσα, η Κατερίνα, απευθύνθηκε μέσω κοινωνικού δικτύου δημόσια και προσωπικά στο Δήμαρχο, μετά από την διάρρηξη στο σπίτι της. Εκεί περιέγραφε πολύ παραστατικά όλα τα συναισθήματα που ένιωσε μετά το συμβάν αυτό, με χαρακτηριστικές εκφράσεις τόνισε την δυσάρεστη ψυχική καταπόνηση που υπέστη και ζήτησε την παρέμβασή του, με μεγάλη αγωνία και ανησυχία που δικαιολογούν ακόμα και κάποιες υπερβολές.
Στο πλευρό των δημοτών και κατοίκων της Ηλιούπολης που απαιτούν και θέλουν να είναι ασφαλείς στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στους δημόσιους χώρους, δηλώνει ότι βρίσκεται ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης.
Άμεση ήταν η πρόσκλησή του προς τον αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης, κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο Αστυνόμο Β’ για να συζητήσουνε τα βήματα, που από κοινού μπορούνε να κάνουνε στον τομέα της ασφάλειας της πόλης. Στη συνάντηση τους συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση στην πόλη, με τα στατιστικά δεδομένα να δείχνουν γενικά την υποχώρηση των δεικτών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περίοδο της πανδημίας, με εξαίρεση τις κλοπές/διαρρήξεις.
Ως Δήμος Ηλιούπολης ζητήσανε από το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και από την Γ.Α.Δ.Α. την αύξηση της εποχούμενης περιπολίας στην πόλη, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

«Στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί ετήσια δαπάνη 56.000 €, για ανάθεση σε ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας του έργου της νυκτερινής περιπολίας-επιτήρησης, ώστε να αποφύγουμε τις ιδιαίτερα κοστοβόρες ζημιές από τους βανδαλισμούς σε δημοτικές εγκαταστάσεις, κτίρια, πάρκα και παιδικές χαρές. Σύντομα κάθε βράδυ από τις 12:00 έως τις 5:00 το πρωί δύο περιπολικά, με άοπλο πλήρωμα δυο ανδρών, θα καλύπτουν ασταμάτητα όλη την πόλη, χωρίς κατασταλτικό καθήκον αλλά με αποστολή την πρόληψη και την αποφυγή παραβατικών-εγκληματικών συμπεριφορών ή την ειδοποίηση της Αστυνομίας για να επέμβει», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης.
Η Δημοτική Αστυνομία λόγω των καθορισμένων από τον νόμο αρμοδιοτήτων της και του ωραρίου της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, αλλά γενικά μπορεί με την παρουσία της να συμβάλλει αποτρεπτικά και ενισχυτικά της αίσθησης ασφάλειας. Η δημοτική αρχή έχει ήδη ζητήσει νομοθετική παρέμβαση για να μπορεί να ενισχυθεί αριθμητικά το περιορισμένο προσωπικό της, ώστε να μπορεί να επιτελέσει το καθήκον της.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Απριλίου 2021]

Scroll to Top