Όλα έτοιμα για την έναρξη του Seajets 2016 Acropolis Rally

Αθλητικά

Τις τελικές ρυθμίσεις του Skoda Fabia R5 της Ιταλικής MotorSport Italia πραγματοποιήσαν την Τρίτη 3 Μαΐου οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης, σε δοκιμή που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Λουτρακίου.

Το ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει και φέτος στο Ράλλυ Ακρόπολις με την ευγενική χορηγία του Lascaris Foundation, εκμεταλλεύτηκε τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, σε αντίθεση με την κακοκαιρία που επικρατούσε στην Κεντρική Ελλάδα, και προσάρμοσε τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, των διαφορικών και των φρένων του Skoda Fabia R5, στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει ένας σκληρός αγώνας όπως το Ράλλυ Ακρόπολις.

Με περισσότερα από 60 χλμ. δοκιμών, το πλήρωμα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Λαμία, όπου αύριο ξεκινούν οι επίσημες αναγνωρίσεις του αγώνα.

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 θα διεξαχθεί το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στις Θερμοπύλες την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30, ενώ το Service Park θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Χορηγός επικοινωνίας της ομάδας είναι το περιοδικό 4Τροχοί, ενώ το πλήρωμα θα χρησιμοποιεί λάστιχα της Pirelli.

Μετά το τέλος των δοκιμών το πλήρωμα δήλωσε:

Λάμπρος Αθανασούλας: “Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και από τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα σε αυτό. Το φέραμε ακριβώς στα μέτρα μας και εντυπωσιάστηκα με την εξέλιξη που έχει γίνει τόσο στα φρένα όσο και στα διαφορικά σε σχέση με πέρυσι. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούμε είναι ολοκαίνουργιο, η ομάδα το παρέλαβε πριν από 15 ημέρες, και έχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Skoda Motorsport.
Ελπίζω η βροχή που πέφτει σήμερα και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και στις αναγνωρίσεις, να μην προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις ειδικές του αγώνα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το Lascaris Foundation που μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Ράλλυ Ακρόπολις κάτω από ιδανικές συνθήκες”!

Ηλίας Παναγιωτούνης: “Η πρώτη μου επαφή με το Skoda Fabia με εντυπωσίασε! Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό τόσο στα κλειστά όσο και στα γρήγορα κομμάτια. Ο Λάμπρος το “φόρεσε” αμέσως και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μικρές διορθώσεις ώστε να έρθει στα μέτρα μας. Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας”!