Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε νέες περιπέτειες και κόντρες με φόντο το ρέμα της Ευρυάλης μπαίνουν οι Δήμοι Γλυφάδας και Ελληνικού Αργυρούπολης

Οι σχέσεις των δύο όμορων Δήμων, Γλυφάδας και Ελληνικού Αργυρούπολης ταράχθηκαν και πάλι με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 6 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, σε χώρο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης συντελούντο εργασίες κλαδοτεμαχισμού από εργαζόμενους της Καθαριότητας του Δήμου, εντός του ωραρίου τους. Λίγο πριν λήξει η βάρδια τους είδαν να εισέρχονται στο χώρο τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας
καθοδηγούμενοι από έναν Αντιδήμαρχο προκειμένου να κάνουν αυτοψία ύστερα από καταγγελίες που είχαν δεχτεί, όπως ανέφεραν. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ενημέρωσαν αμέσως τον Διευθυντή Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και συνάμα ενημέρωσαν τους παριστάμενους ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στον ιδιωτικό χώρο που ανήκει στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Δε φάνηκε όμως να υπάρχει κλίμα συνεννόησης και έτσι το συμβάν έληξε όταν ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός, με
εντολή του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου κάλεσε την αστυνομία και προχώρησε σε μηνύσεις. Με παρέμβαση της αστυνομίας οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης όπου τους ασκήθηκαν μηνύσεις για “παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό ακίνητο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης”, “διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας”, “παράνομη λήψη φωτογραφιών κατά την λειτουργία υπηρεσίας” και στους δημοτικούς αστυνομικούς του δήμου Γλυφάδας για “παράβαση καθήκοντος”.


Ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κρητικός, προσκόμισε στο αστυνομικό τμήμα όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν την ιδιοκτησία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τον συγκεκριμένο χώρο (ΚΑΕΚ). Να σημειωθεί ότι για τα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1956. Ο «Παλμός» σε επικοινωνία που είχε με τον Αντιδήμαρχο Γλυφάδας Δημήτρη Ακρίβο σας μεταφέρει και την οπτική από πλευράς Γλυφάδας. «Δεν θέλουμε ούτε να πάρουμε χώρο, ούτε και να δώσουμε χώρο ως Δήμος. Δεχτήκαμε παράπονα δημοτών για εργασίες στον εκεί χώρο και πήγε η Δημοτική Αστυνομία της Γλυφάδας για να ελέγξει», μας είπε χαρακτηριστικά. «Ούτε τσακωθήκαμε, ούτε μαλώσαμε. Η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη και δεν παραβιάσαμε περιφραγμένο χώρο. Όποιος έχει πάει στο σημείο ξέρει ότι είναι συνέχεια της πορείας του δρόμου», μας τόνισε. Και επεσήμανε ότι για το ρέμα της Ευρυάλης ως φυσικό σύνορο υπάρχουν χάρτες παλιοί και σύμφωνα με αυτούς δεν είναι εκεί. «Με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Βασίλη Κρητικό είμαστε φίλοι και δεν μου αρέσει η αντιδικία. Είμαστε πολλά χρόνια στα κοινά όμως υπερασπιζόμαστε τους Δημάρχους μας και τους δημότες μας η κάθε πλευρά», είπε ο Δημήτρης Ακρίβος. Σε ερώτησή μας αν είχαν χαρτιά να προσκομίσουν στο Αστυνομικό Τμήμα μας απάντησε πως χαρτιά υπάρχουν και την υπόθεση θα χειριστεί ο Δήμαρχος. Στο σημείο εκτός από τον Δημήτρη Ακρίβο, ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Δήμου και Δημήτρης Αγγελάτος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου Γιώργος Γκρίλλας και ο Δικηγόρος Αποστόλης Γεωργούλας. Η συνέχεια έπεται στα δικαστήρια με την κάθε πλευρά να αναμένει να λάμψει το δίκιο της και να φανεί η αλήθεια.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το ρέμα της Ευρυάλης ως φυσικό σύνορο των δύο δήμων γίνεται αφορμή για διαπληκτισμό και κόντρα μεταξύ τους.
Προ λίγων ετών είχε απασχολήσει ξανά όταν γινόταν συζήτηση για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων, καθώς και όταν ο Δήμος Γλυφάδας στην προσπάθεια ανάπλασης της εκεί περιοχής όταν κατασκεύαζε τα πεζοδρόμια επί της οδούς Κρήτης προσπάθησε να δημιουργήσει και μια γέφυρα που να περνά απέναντι στο πλάτωμα, πάνω από το ρέμα. Τότε πάλι επενέβη η αστυνομία ύστερα από εντολή του όμορου Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και το θέμα έληξε εκεί με τη μη κατασκευή της γέφυρας.
Στο φως έφερε το vimaonline.gr το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο βεβαιώνεται και επίσημα ότι συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποίησαν παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας δίπλα σε ρέμα και αλλαγή της τοπογεωγραφίας της περιοχής με παράνομες εκχωματώσεις. Ο Δήμος Γλυφάδας πριν ξεκινήσει τις εργασίες θα έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, κάτι που δεν έπραξε και τονίζεται ιδιαιτέρως στην έκθεση των επιθεωρητών. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιοδήποτε έργο γίνεται κοντά σε ρέμα θα πρέπει πρώτα, εκτός από τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια, να είναι και οριοθετημένο, δηλαδή να είναι επίσημα καθορισμένες οι οριογραμμές του για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από αυθαίρετες ενέργειες και κατασκευές. Άμεσα ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος σε συνεργασία με την Πολεοδομία σταμάτησε τις εργασίες προκειμένου ο δήμος Γλυφάδας να προσκομίσει τις ανάλογες αδειοδοτήσεις καθώς όλες οι εργασίες γινόντουσαν στα σύνορα των δύο δήμων. Ο Δήμος Γλυφάδας παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν υπηρεσιακοί του παράγοντες για την νομιμότητα των ενεργειών, ουδέποτε προσκόμισε τις σχετικές άδειες.
Για το συμβάν της Τρίτης 6 Απριλίου, ανακοίνωση έβγαλε και ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με τίτλο «Βεντέτα με άρωμα επένδυσης (;;;) και θύματα… τους εργαζόμενους» περιγράφοντας αναλυτικά τα όσα έλαβαν χώρα.

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για το Δήμο Γλυφάδας
«Βεντέτα με άρωμα επένδυσης (;;;) και θύματα…… τους εργαζόμενους»
«Πολιτική βεντέτα» έχει ανοίξει ο Δήμαρχος Γλυφάδας με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης ο οποίος προκειμένου να προασπίσει τα πολιτικά ιδιοτελή συμφέροντα του Δήμου του έφτασε στο έσχατο σημείο, να μηνύει εργαζόμενους της Καθαριότητας του Δήμου μας που απλά έκαναν την καθημερινή, νόμιμη εργασία τους, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, εντός του ωραρίου τους!!!
Συγκεκριμένα την Τρίτη 6-4-2021 και λίγο πριν την λήξη της βάρδιας, στις εγκαταστάσεις της Καθαριότητας του Δήμου μας και ειδικότερα στο σημείο που γίνεται η προσωρινή εναπόθεση κλαδιών με σκοπό τον τεμαχισμό τους από τον κλαδοτεμαχιστή, εισέβαλαν κυριολεκτικά με «κινηματογραφικό» τρόπο, 4 δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας καθοδηγούμενοι από έναν Αντιδήμαρχό τους προκειμένου δήθεν να κάνουν αυτοψία στον χώρο κατόπιν καταγγελίας που είχαν δεχθεί!!
Οι δύο συνάδελφοι κατά τα άλλα δημοτικοί αστυνομικοί, εισέβαλαν από την κεντρική είσοδο του χώρου μας και οι άλλοι δύο συνοδευόμενοι από Αντιδήμαρχο του Δήμου Γλυφάδας, περνώντας από ένα μικρό άνοιγμα δίπλα από τα συρματοπλέγματα και σκαρφαλώνοντας σε έναν χωμάτινο λόφο στο πίσω μέρος του χώρου μας.
Οι εργαζόμενοί μας αμέσως κάλεσαν τον Διευθυντή Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και επισήμαναν στους συναδέλφους- «εισβολείς» ότι βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο που ανήκει στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στον οποίο δεν έχουν καμιά δικαιοδοσία. Τους επισημάνθηκε ακόμα πως ουσιαστικά λειτουργούν παράνομα και μάλιστα σε περιοχή πέραν της αρμοδιότητάς τους.
Οι δύο εξ αυτών τραβούσαν φωτογραφίες και οι υπόλοιποι κρατώντας με προκλητικό τρόπο τα μπλοκάκια ανά χείρας, δεν απομακρύνονταν ως όφειλαν, λέγοντας ότι ήρθαν «για να δουν» μέχρι του σημείου που εισέβαλαν στο χώρο και άλλοι αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, και ο «Διευθυντής»(;;;) του Γραφείου Δημάρχου Γλυφάδας. Αμέσως μετά προσήλθε και ο δικός μας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κρητικός, ο οποίος δήλωσε πως θα καλέσει την Άμεση Δράση με συνέπεια οι δημοτικοί Αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας να εξαφανιστούν από το χώρο.
Πριν φτάσει η άμεση Δράση εμφανίστηκε η αστυνομία της Γλυφάδας, χωρίς να κληθεί από τους παρευρισκόμενους (είναι απορίας άξιο ποιος την κάλεσε!!!)
Αμέσως μετά εμφανίστηκε περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο είχε κληθεί από τον κ. Κρητικό και ο φερόμενος ως Διευθυντής(;;;) του γραφείου Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γκρίλλας κατόπιν τηλεφωνικής εντολής (από ποιον άραγε;;;) «έδωσε» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους καθαριότητας υποδεικνύοντάς τους με προταγμένο χέρι ως άλλος «Αρτέμης Μάτσας».
Στο αστυνομικό Τμήμα ασκήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις από τους παρευρισκόμενους αιρετούς των δύο Δήμων και η Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας χωρίς ίχνος ντροπής μήνυσε επιπλέον και τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου μας (1 οδηγό , 1 χειριστή, δύο εργάτες και το Διευθυντή καθαριότητας) που εργάζονταν εντός των εγκαταστάσεων μας!!!
Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και την Διοίκησή του καθώς εισβάλλοντας στον ιδιόκτητο χώρο μας όχι μόνο διατάραξαν την λειτουργία της Υπηρεσίας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά επιπλέον έσυραν στο αστυνομικό τμήμα και μήνυσαν τους εργαζόμενους μας οι οποίοι χωρίς να φέρουν καμιά ευθύνη ή να διαπράττουν παράνομες πράξεις, έκαναν απλά την δουλειά τους.
Καταγγέλλουμε επίσης και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Γλυφάδας οι οποίοι προφανώς λειτουργώντας κατ΄ εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν 20 ημέρες), εισέβαλαν παρανόμως ως «σερίφηδες» στον χώρο εργασίας μας, χωρίς καμία δικαιοδοσία παρόλο που το γνώριζαν, ενεργώντας με προκλητικό απαράδεκτο και αντισυναδελφικό τρόπο και καθ΄ υπέρβαση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Επισημαίνουμε ότι γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε μηνύθηκαν από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας.
Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας να αποσύρει εδώ και τώρα τις ποινικές διώξεις εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου μας και να σταματήσει να τους εμπλέκει στις πολιτικές του αντιπαραθέσεις και αλαζονικές φιλοδοξίες.
Καλό δε θα ήταν να ασχοληθεί με τα του «οίκου του» και τις δικές τους παρανομίες, παύοντας να μας κουνά το δάχτυλο νομίζοντας πως κατέχει το «αλάθητο του Πάπα».
Του υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη επιβληθεί σειρά διοικητικών προστίμων στον Δήμο Γλυφάδας για μια σειρά θεμάτων όπως ο σταθμός Μεταφόρτωσης που έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνη χωματερή με περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Γκαράζ του Δήμου Γλυφάδας!!!
Κύριε Παπανικολάου σας δηλώνουμε απερίφραστα πως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ποινικοποιείτε την εργασία των συναδέλφων μας και ειδικότερα εργατών που με πενιχρούς μισθούς καθημερινά βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να διατηρούν την πόλη μας καθαρή και ασφαλή και ειδικότερα σε μια περίοδο με αυξημένο κίνδυνο της δημόσιας υγείας λόγω του covid.
Την επόμενη φορά που θα περάσει από το μυαλό σας να μας εμπλέξετε στα πολιτικά σας παιχνίδια θα βρεθείτε αντιμέτωπος με το σύνολο των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όσο για την κατάπτυστη πράξη σας να σύρετε εργαζόμενους στο αστυνομικό τμήμα γιατί δήθεν παρανόμησαν σας υπενθυμίζουμε την παροιμία που λέει ο πάνσοφος λαός… «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Απριλίου 2021]

Scroll to Top