247 Περιφέρεια Inner Wheel Ελλάδος Όμιλος Γλυφάδας: Στο πλευρό των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας

Γλυφάδα

Bοήθεια στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας έστειλαν οι Όμιλοι της 247 Ομοσπονδίας Inner Wheel Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο Όμιλος της Γλυφάδας. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πανομιλική κίνηση ανέρχεται στα 2850 ευρώ! Από τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν 10 ράντζα με στρώματα, 37 κουβέρτες, 500 λίτρα ελαιόλαδο, αλουμινόχαρτο για περιτύλιγμα του πρωινού συσσιτίου όπως και πλαστικά κουτάκια για το συσσίτιο. Επίσης από τον όμιλο Θεσσαλονίκης επιπροσθέτως δωρίθηκαν άλλα 24 ράντζα & παπλώματα. Παράλληλα συγκεντρωθήκαν από χορηγίες παιδικός ρουχισμός (τοποθετημένα σε υφασμάτινες τσάντες με το έμβλημα του Ιnner Wheel), γυναικείες μπλούζες, σεντόνια, λευκά είδη, παπλώματα, μπουφάν, παλτά, 30 λίτρα σπορέλαια, 3 βαρελάκια μαργαρίνες από την εταιρεία ΦΑΜΑ στην Σίνδο καθώς επίσης και 3 μεγάλα δοχεία με ελαιόλαδο από τον Πύργο Ηλείας. Όλα τα προϊόντα έφεραν αυτοκόλλητη ετικέτα με τα ονόματα των Ομίλων και το σήμα του Inner Wheel. Υπολόγισαν το σύνολο της προσφοράς τους προς την περιφέρεια Λάρισας, τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στην αντιδημαρχία Ελασσόνας στο συνολικό ποσό των 5000 Ευρώ! Η προσφορά τους παραδόθηκε σε 2 σημεία: στην Περιφέρεια Λάρισας για τον Δήμο Τυρνάβου και στον Δήμο Ελασσόνας στις 17/03, με εξαίρεση τα αλουμινόχαρτα & τα πλαστικά κουτάκια τα οποία απεστάλησαν στις 22/03. Την Διοικητή Ελένη μαζί με την Πρόεδρο του Ομίλου Θες/κης Χρυσάνθη ΜπέτουΛάλου υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κύριος Χρήστος Κολομπάτσιος και η Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κυρία Ευφροσύνη Σκρεττα-Καρκαβανίδου.

Η αλληλεγγύη των Ομίλων προς τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας και η επίδραση της στο συναίσθημα τους φαίνεται από την αντίδραση τους όταν η αντιδήμαρχος Ελασσόνας παρέδωσε κάποια παιδικά και γυναικεία ρούχα σε οικογένειες: «υπάρχει ελπίδα γιατί μας σκέπτονται οι συνάνθρωποι μας», είναι τα λόγια που τους μετέφερε χαρακτηριστικά.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για αξιοπρεπείς οικογένειες κτηνοτρόφων και αγροτών από 8 χωριά της Ελασσόνας και άλλα δυο του Τυρνάβου που από την μια στιγμή στην άλλη έχασα τα σπίτια τους και ίσως χρειαστεί να παραμείνουν σε τροχόσπιτα, λυόμενα ή πρόχειρες κατασκευές για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορεί και χρόνια. «Η ενότης των μελών της Ομοσπονδίας απέδειξε ότι όλες μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας!», τονίζεται στην ενημερωτική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Inner Wheel Ελλάδος την οποία υπογράφουν για το ΔΣ, η Ελένη Γιαννιδάκη (Πρόεδρος) και η Κατερίνα Γαρδούνη (γραμματέας).

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Απριλίου 2021]