Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στο Ελληνικό

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ξεκίνησε την 1η Απριλίου τη λειτουργία του

Tα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό επισκέφθηκαν στις 24 Μαρτίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Α.Ε., Ευάγγελος Πέρπερας.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στη στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα-βήμα, είμαστε όλο και πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε, μέσα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στην κανονικότητά μας. Η Πολιτική Προστασία, οι συναρμόδιοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους «παρών». Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας, από όλους τους εμπλεκόμενους, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας».

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος ανέφερε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια και από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Υγείας για την όσο το δυνατό ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και συμπλήρωσε: «Αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε και έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο, μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο που παρακολουθούμε δυναμικά, με μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».
Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι άμεσα ενεργοποιούνται επιπλέον 272 Κέντρα Υγείας με τον συνολικό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα να φθάνει σύντομα τα 1.073, ενώ σημείωσε ότι τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τον Νίκο Χαρδαλιά εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι οποίοι υπογράμμισαν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και η οποία εγγυάται την οργανωμένη, απρόσκοπτη διαδικασία εμβολιασμού, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τους πολίτες.
«Οι πολίτες, τόσο οι δικοί μας όσο και των άλλων περιοχών δεν θα ταλαιπωρηθούν καθόλου ενώ ο Δήμος μας έχει καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του το Κέντρο σε ότι χρειάζεται. Το Υπουργείο έχει ετοιμάσει τον χώρο και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο
Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.


Επίσκεψη ΠτΔ στο Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στις 31 Μαρτίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στους χώρους του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, παραμονή της έναρξης λειτουργίας του.
Ο Υφυπουργός, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, ξενάγησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται και ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτή τη δυνατότητα.
Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης αυτή η διάθεση για εμβολιασμό, απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα αυτό.
Νομίζω ότι το τεχνικό μέρος, το λειτουργικό μέρος, έχει επιτευχθεί σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Εύχομαι να έρχονται και με πολύ πιο ικανοποιητική ροή οι ποσότητες εμβολίων στο επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας του πληθυσμού που θέλουμε και να πάρουμε όλοι πίσω τις ζωές μας.

Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αυτήν τη συνεργασία, και όλους όσους συνέβαλαν. Και βέβαια όλο το προσωπικό, παράλληλα με όλους τους ήρωες γιατρούς και υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία και στα υγειονομικά κέντρα της χώρας».
«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στην πόλη μας, στο εμβολιαστικό κέντρο Ελληνικού, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αξιότιμη κα. Σακελλαροπούλου μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Φλώρο και τον Γ.Γ. Πρωτ. Υγείας κ. Θεμιστοκλέους.
Το εμβολιαστικό κέντρο της πόλης μας είναι πανέτοιμο, ώστε να υποδεχθεί τους πρώτους πολίτες. Εδώ θα γίνουν με ασφάλεια κι οργάνωση πολλά βήματα προς την “Ελευθερία”, ώστε να χτίσουμε ένα μεγάλο τείχος ανόσιας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας αλλά και τους εργαζόμενους μας που συνέδραμαν στην γρήγορη αποπεράτωση του κέντρου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Απριλίου 2021]