Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Βανδαλισμοί και προσωπικές απειλές στον τοίχο των Ηρώων του ‘21

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Βανδάλισαν για μια ακόμη φορά τον τοίχο των Ηρώων, άγνωστοι, μουτζουρώνοντας τις φιγούρες με μπογιές και σπρέι. Αυτή τη φορά βέβαια δεν έλειψαν και προσωπικά απειλητικά μηνύματα κατά του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.
Το λυπηρό περιστατικό ανέδειξε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας
«Δεν θα διχάσετε τον ελληνικό λαό ότι και να κάνετε. Δεν με πτοούν ούτε οι απειλές, ούτε τα εμετικά συνθήματα των “ειρηνικών” διαδηλωτών στους τοίχους του Δημαρχείου. Ούτε ο βανδαλισμός ξανά του Τοίχου των Ηρώων. Στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω γνωρίζουν όλοι ποιος είμαι και το 70% του λαού της, το απέδειξε και στις πρόσφατες εκλογές.
Αυτοί που κρύβονται πίσω από όλα αυτά με τους τοπικούς εκφραστές τους που είδαν να βανδαλίζουν δημαρχείο και το μνημείο των Ηρώων, νομίζουν πως έτσι κάνουν αντιπολίτευση. Κάνουν όμως λάθος. Αντιπολίτευση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δεν γίνεται μαυρίζοντας τα μάτια του Καραϊσκάκη και βρίζοντας εμένα.
Στόχο έχουν τον Ελληνικό Λαό! Να τον τρομοκρατήσουν! Να του πουν ότι όποιος ζωγραφίζει ήρωες του 1821, είναι νεοναζί και φασίστας και αυτοί οι δημοκράτες!
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Θα παραμείνουν μια μικρή και ανιστόρητη μειοψηφία των άκρων που δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων!
Θλίβομαι δε για στελέχη της τοπικής Αντιπολίτευσης που συμμετείχαν και παρουσία τους έγιναν όλα αυτά. Δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τον λαό μας. Οι δυνάμεις της δημιουργίας θα νικήσουν».

Εκατοντάδες επιστολές από όλη την Ελλάδα για τον τοίχο των Ηρώων του ’21

Εκατοντάδες επιστολές από όλη την Ελλάδα έχει λάβει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από ανθρώπους που δηλώνουν την συμπαράσταση και τη στήριξή τους, αναγνωρίζοντας τον σκοπό του, ως απάντηση στις μικρές μειοψηφίες που προσπαθούν να βεβηλώσουν το μνημείο και να αμαυρώσουν την ιστορία μας. Μεταξύ των επιστολών και η ανοιχτή δήλωση του Βουλευτή της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Διονύση Χατζηδάκη. «Εσύ Δήμαρχε κινείσαι στο φως με το λαμπερό σου πρόσωπο και το δημιουργικό σου έργο. Αυτοί κινούνται στο σκοτάδι με τις νυχτερίδες και τα περιττώματά τους. Εσύ περπατάς στους δρόμους και σε χαιρετούν και σε αγκαλιάζουν οι δημότες σου. Αυτοί κρύβονται στο μαύρο σκοτάδι για να μη τους δουν. ΠΑΓΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν και όχι τα ξερά χωρίς κλαδιά και φύλλα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια και την συμπαράστασή σας», απαντά με τη σειρά του.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης η δημοτική αρχή εισηγήθηκε ψήφισμα που να καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τα αισχρά συνθήματα. «Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να στηρίξουν το παρακάτω ψήφισμα που καταδικάζει την βία. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει τις απόψεις του αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να βανδαλίζει δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ούτε αυτό το αυτονόητο δεν ψήφισαν. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί μίλησα ότι υπάρχουν πίσω από αυτές τις φασιστικές ενέργειες και ηθικοί αυτουργοί. Αν απερίφραστα δεν τοποθετηθούμε εναντίον της βίας κάποια στιγμή θα την βρούμε μπροστά μας», δήλωσε την αμέσως επόμενη ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσαρπαλής. Παρόν δήλωσε ο Κώστας Στέφας, ο Νάσος Σπυρόπουλος είπε ότι το αγνοεί, ο Μιχάλης Γαζής ήταν απών και οι Χρήστος Κορτζίδης και Γιώργος Ιωαννίδης δεν το ψήφισαν.

Το ψήφισμα

«Για ακόμη μια φορά η πόλη μας βανδαλίστηκε με αισχρά και αήθη συνθήματα ενώ βεβηλώθηκαν και οι προσωπογραφίες των Ηρώων του 1821.
Συγκεκριμένες ομάδες δεν περιορίστηκαν μόνο σε εμετικά συνθήματα τα οποία χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή ως «ακροδεξιά» και «Ναζί», αλλά στρεφόμενοι κατά του θεσμού του Δημάρχου και προσωπικά κατά του Γιάννη Κωνσταντάτου, απείλησαν την ίδια του την ζωή με την φράση «Κωνσταντάτο, κάπου θα συναντηθούμε».
Αυτές τις τακτικές υιοθετούν μόνο οι φασίστες και οι υμνητές των Ναζί.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές τρομοκράτησης που δεν συνάδουν με την δημοκρατική ιστορία του δήμου μας και τα πρόσωπά που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει τους θεσμούς της πόλης μας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Μαρτίου 2021]

Scroll to Top