Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Το λευκό αποτύπωμα της «Μήδειας» στη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ντυμένη στα λευκά ξύπνησε η Γλυφάδα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, χιονισμένη από το βουνό μέχρι τη θάλασσα. Παρά το
τσουχτερό κρύο και την χιονόπτωση, χειμερινοί κολυμβητές έκαναν βουτιές
και έφτιαξαν χιονάνθρωπο μέχρι και στην παραλία.

Ο Δήμος Γλυφάδας κατέβαλε υπερπροσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η «Μήδεια». Από το βράδυ της Δευτέρας οχήματα του Δήμου έριχναν αλάτι στους δρόμους, ενώ από νωρίς το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες ανταποκρίνονταν σε κλήσεις πολιτών για πτώση δένδρων και κλαδιών λόγω του βάρους του χιονιού και έσπευσαν για άμεση αποκατάσταση. Μηχανήματα έργου (φορτωτές) άνοιγαν τους δρόμους σε Άνω Γλυφάδα, Τερψιθέα και Αιξωνή, φορτωτής του Δήμου απεγκλώβισε και λεωφορείο στην οδό Ήβης, ενώ σε έκτακτα περιστατικά μοιράστηκε αλάτι σε επιχειρήσεις και πολίτες που κατοικούν σε κατηφορικούς δρόμους. Με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος (αλατιέρας) που έφθασε την Τρίτη το βράδυ από την Κατερίνη, επισπεύστηκε η επιχείρηση εκχιονισμού και ρίψης αλατιού, ενώ παράλληλα ειδικά συνεργεία απομάκρυναν πεσμένα δέντρα και κλαδιά. «“Επιστρατεύσαμε” ειδικό μηχάνημα που ανοίγει μπροστά το δρόμο από το χιόνι και ρίχνει αλάτι πίσω για τον πάγο.

Καθαρίζουμε και με αυτό τους δρόμους. Ευχαριστούμε την εταιρεία Eco-Tech για το ειδικό εκχιονιστικό μηχάνημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γλυφάδας.
Μαζί και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος, Γιάννης Σκαλτσάς, Σπύρος Δήμου, Δημήτρης Αγγελάτος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Άννυ Καυκά, η Πολιτική Προστασία (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) του Δήμου Γλυφάδας με όλο το δυναμικό της, καθώς και οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα βρέθηκαν στους δρόμους νυχθημερόν με συνεχόμενες βάρδιες και παρενέβησαν σε ο,τιδήποτε προέκυπτε. Οι διακοπές ρεύματος ανήκουν στο πεδίο ευθύνης της ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία ο Δήμος Γλυφάδας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία για την ταχύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν.


«Ανατροπή στη Γλυφάδα»: «Μόνο στα λόγια έτοιμη η Γλυφάδα μας»

Η δημοτική παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» με ανακοίνωσή της στις 16 Φεβρουαρίου και όσο το φαινόμενο της «Μήδειας» εξελισσόταν τόνισε ότι «Μόνο στα λόγια πανέτοιμη η Γλυφάδα μας» και συνέχισε αναφέροντας τα εξής:
«Ο χιονιάς, με τη βοήθεια της ανυπαρξίας του «επιτελικού κράτους» παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ειδικών επιστημόνων, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αττική ακόμα και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα όπως και στην πόλη μας.
Και η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι, έχουν αποτύχει να κρατήσουν ανοικτές, τουλάχιστον, τις κεντρικές αρτηρίες, τον Ηλεκτρικό και τον Προαστιακό ώστε να διασφαλίσουν τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις των συμπολιτών μας για την εργασία τους και τις βασικές τους ανάγκες.
Δυστυχώς η δήλωση του κ. Δημάρχου ότι ο χιονιάς «μας βρίσκει σε πλήρη ετοιμότητα» δεν αρκεί για να αλλάξει τη σκληρή πραγματικότητα.
Οι κάτοικοι τουλάχιστο στην «απρόσιτη» Τερψιθέα βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες. Πέρα από κάποιους κεντρικούς οδικούς άξονες οπού έκαναν την εμφάνιση τους κάποια μηχανήματα του Δήμου οι γειτονιές της παραμένουν απροσπέλαστες και χωρίς την αναγκαία συνδρομή από το «επιτελικό κράτος» της Κυβέρνησης. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές σήμερα το απόγευμα. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Δήμου που μέσα σε αντίξοες συνθήκες κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top