Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Προβλήματα στα «λευκά»: Η «Μήδεια» επέβαλε την παρουσία της και στα Νότια

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Όμορφες εικόνες για μικρά και μεγάλα παιδιά
  • Δοκιμάστηκε ο κρατικός και δημοτικός μηχανισμός

Η «Μήδεια» κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία της και στα Νότια Προάστια, ντύνοντας τα στα λευκά από το βουνό μέχρι και τη θάλασσα. Είδαμε όμορφες εικόνες από χιονοπόλεμο, χιονάνθρωπους μέχρι και σκι στο Πανόραμα της Βούλας. Το χιονισμένο τοπίο κατάφερε να κάνει μικρούς και μεγάλους να χαμογελάσουν και να χαρούν λίγες στιγμές ανεμελιάς. Για λίγο ξεχάστηκε η πανδημία και τα δεινά της και όλα επικεντρώθηκαν στην τριήμερη επέλαση της «Μήδειας». Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν και τα προβλήματα στις μετακινήσεις, στη θέρμανση και στην ύδρευση. Υπήρξαν πολλές περιοχές που έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, άρα χωρίς ζεστό φαγητό και θαλπωρή. Ενώ το βάρος δόθηκε στο να μείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα πολλές κατηφορικές και ανηφορικές γειτονιές να είναι εντελώς αποκλεισμένες.
Οι Δήμοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με τα μέσα που ήδη διέθεταν και όσα εκτάκτως προμηθεύτηκαν. Ο κρατικός μηχανισμός όμως δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας ότι παρόλο που γνώριζαν νωρίτερα από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τη σοβαρότητα του φαινομένου, πιάστηκαν πάλι να προσπαθούν στο και πέντε. Οι ευθύνες πολλές και σα χιονισμένη χιονόμπαλα έπεφταν από τον ένα φορέα στον άλλο. Οι μεν έλεγαν ότι φταίει η Περιφέρεια, οι δε ο εκάστοτε Δήμος και όλοι αυτοί μαζί έριχναν το μερίδιο της ευθύνης στη ΔΕΔΔΗΕ για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τα προβλήματα. Το ζήτημα είναι οι πολίτες να μη νιώθουν έρμαια στην εκάστοτε κακοκαιρία και επιτέλους όλοι οι σχεδιασμοί για την Πολιτική Προστασία να είναι εφαρμόσιμοι και όχι μόνο «επί χάρτου».


Το λευκό αποτύπωμα της «Μήδειας»

  • Από τη μια οι ομορφιές του χιονιού και από την άλλη τα προβλήματα στις μετακινήσεις, στη θέρμανση και την ύδρευση

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Προσπάθησαν να κρύψουν το σκοπό αλλά δεν τα κατάφεραν. Εκμεταλλεύτηκαν την Μήδεια για να επαναλάβουν για μια ακόμη φορά ότι η μόνη λύση στα προβλήματα είναι η ιδιωτικοποίηση. Όμως αυτό είναι λάθος και το ξέρουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Ο αγώνας που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ υποτιμήθηκε σκοπίμως και μάλιστα κατηγορήθηκαν για πολλά που δεν έφταιγαν. Είδαμε ανερυθρίαστα τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη να κατηγορεί τους εργαζόμενους, ενώ ήταν δικά του τα φταιξίματα, δηλαδή το άσπρο-μαύρο και το μαύρο-άσπρο με την συνεργασία των ΜΜΕ. Όμως οι εργαζόμενοι κατάφεραν να δείξουν στον Ελληνικό λαό την πραγματική αλήθεια. Έλλειψη προσωπικού, έλλειψη μέσων, εγκατάλειψη στον βωμό της ιδιωτικοποίησης. Αυτά τα τερτίπια τα έχει καταλάβει ο Ελληνικός λαός και δεν περνάνε πια. Θα μείνει μόνο το Κολωνάκι, ενώ η Εκάλη, η Δροσιά, η Ερυθραία, η Κηφισιά και ο Άγιος Στέφανος είδαν την αλήθεια κατάματα και θα δώσουν την απάντηση τους στους σφετεριστές την εξουσίας.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν στις 24 και πλέον ώρες που το φαινόμενο διήρκησε στα Νότια Προάστια και σας μεταφέρει από τη μια την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου και από την άλλη τα προβλήματα από τις πτώσεις των δέντρων.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top