Κώστας Πασακυριάκος: «Ναι στη μείωση του συντελεστή δόμησης και στην αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στα κτήματα Κόνιαρη. Να γίνει το ίδιο και σε Βουλιαγμένη και Βάρη»

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Φλεβάρη, ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ψήφισε υπέρ της μείωσης του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,3 και υπέρ της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για 12 μήνες, για τα κτήματα Κόνιαρη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, από τις 13 Ιουλίου, όταν και τέθηκε το θέμα της απαλλοτρίωσης των κτημάτων Κόνιαρη, μέχρι και σήμερα, έχει δηλώσει ξεκάθαρα, ότι μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας, θα βρεθεί μπροστά, στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πόλου με χρήσεις πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής για τους δημότες και τους κατοίκους σε έναν από τους σημαντικότερους «πνεύμονες» της περιοχής.
«Με αυτήν ακριβώς τη λογική:

  • Στηρίξαμε την απαλλοτρίωση των Οικοδομικών Τετραγώνων στου Κόνιαρη.
  • Ψηφίσαμε υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου το Σεπτέμβρη του 2020.
  • Ψηφίσαμε υπέρ της μείωσης του συντελεστή δόμησης και υπέρ της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης για περισσότερο.
  • Συνεχίζουμε με συνέπεια τη δράση μας, συνολικά στο μέτωπο της διαφύλαξης των ελεύθερων χώρων και θα παραμείνουμε σε αυτή τη θέση μέχρι τέλους.
    Όσοι συμμετέχουν σε θεσμικά όργανα και προεξοφλούν από τον Ιούλιο του 2020, μέχρι και σήμερα, ότι πρόκειται για μια υπόθεση με «πολύ μικρές δυνατότητες» ή κάνουν λόγο για «χαμένη υπόθεση» και «κινήσεις με στόχο το συμβιβασμό», καλό θα ήταν να αναλογιστούν ότι οι «επενδυτές» και πολλά από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που θέλουν διακαώς την τσιμεντοποίηση του χώρου, για λόγους που θα φανούν σύντομα, ίσως να χρησιμοποιήσουν ακριβώς αυτή την επιχειρηματολογία στο μέλλον…
    Θεωρούμε ότι όσοι άλλαξαν στάση και ενώ ψήφισαν κατά της απαλλοτρίωσης τον Ιούλιο του 2020 αλλά και κατά της τροποποίησης του ρυμοτομικού στα οικόπεδα Κόνιαρη το Σεπτέμβρη του 2020 – απόφαση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση του συντελεστή δόμησης – και τώρα, έσπευσαν να ψηφίσουν υπέρ της μείωσης του συντελεστή και της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, έστω και με καθυστέρηση, αντιλήφθηκαν το σωστό. Και αυτό είναι θετικό», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
    Τέλος, ο Κώστας Πασακυριάκος, στην τοποθέτησή του, ζήτησε να υπάρξουν αντίστοιχες αποφάσεις για Μείωση του Συντελεστή Δόμησης και Αναστολή Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών και για περιοχές της Βουλιαγμένης – κυρίως εκεί όπου υπάρχουν διεκδικήσεις της εκκλησίας – αλλά και της Βάρης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Φεβρουαρίου 2021]