Ελληνικό – Αργυρούπολη: Στον Υπουργό για τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Ελληνικό Αργυρούπολη

Στον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος με θέμα της συνάντησής τους τα περιστατικά βίας μεταξύ των ανηλίκων. Μετά το πρόσφατο συμβάν που έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία Αργυρούπολης και είχε ως αποτέλεσμα το μαχαίρωμα ενός νεαρού μαθητή από συμμορία ανηλίκων, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τον Υπουργό και να εκθέσει το θέμα λαμβάνοντας δραστικά μέτρα.
«Η δράση των συμμοριών ανηλίκων που απειλούν τα παιδιά μας θα τελειώσει! Όπως είχα δεσμευτεί συναντήθηκα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδη και του κατέθεσα όλες τις καταγγελίες και το υλικό που έχω για την δράση συμμοριών στις γειτονιές μας, τα σχολεία και στις πλατείες μας από δεκάδες γονείς και όχι μόνο», τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος με το πέρας της συνάντησης.

Ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ώστε να παταχθεί ανελέητα η δράση των παραβατικών αυτών ομάδων.
Επόμενος σταθμός για τον Γιάννη Κωνσταντάτο ήταν ο Εισαγγελέας προκειμένου και σε αυτόν να καταθέσει τα ίδια στοιχεία.
«Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ευχαριστώ τον Υπουργό για την άμεση αντίδραση του», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Με σεκιούριτι ενισχύεται η ασφάλεια

Ειδική ομάδα φύλαξης περιπολεί από τις αρχές Φεβρουαρίου το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. «Ανταποκρινόμενοι στο πάγιο αίτημα σας για περισσότερη ασφάλεια προσλάβαμε Εταιρεία φύλαξης που με αυτοκίνητα και δικό της προσωπικό περιπολεί πλέον στους δρόμους, στις πλατείες, τα πάρκα και τα δημοτικά κτίρια μας ώστε αν εντοπίσουν παραβατικές συμπεριφορές να ειδοποιήσουν άμεσα την αστυνομία», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.
«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας και μα μειώσουμε βανδαλισμούς και καταστροφές. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνουν την ώρα των περιστατικών αλλά περιορίζονται σε προφορικές συστάσεις και ειδοποιούν την αστυνομία», συμπλήρωσε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Φεβρουαρίου 2021]