Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γλυφάδα: Κλοπές στο νέο Κοιμητήριο…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

…Καταγγέλλουν στον «ΠΑΛΜΟ» οι πολίτες

Μια επώνυμη καταγγελία έκανε στον «ΠΑΛΜΟ» η κυρία Π.Σ. για την «απαράδεκτη κατάσταση» που επικρατεί στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η ίδια έχασε προ διετίας το σύζυγό της και από τότε συχνά πυκνά πηγαίνει στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας για να επισκεφθεί το προσφιλές της πρόσωπο και να περιποιηθεί τον τάφο του. Η κατάσταση που αντίκρισε το τελευταίο 5μηνο περίπου, την προβλημάτισε και την οδήγησε στο να καταγγείλει επώνυμα το γεγονός. Όπως μας τόνισε, συγκινησιακά φορτισμένη, προ μηνών τη ρώτησαν τηλεφωνικά (κάποιος κύριος) εάν θέλει έναντι τιμήματος, να αναλάβουν τον καθαρισμό του τάφου. Εκείνη αρνήθηκε καθώς πηγαίνει πολύ συχνά. «Μετά την άρνησή μου, εκλάπη το δοχείο του καντηλιού και τις τελευταίες ημέρες το ανθοδοχείο», μας αναφέρει. Η κυρία Π.Σ. ενημέρωσε για τις κλοπές τόσο τους φύλακες όσο και το γραφείο του Δήμου εντός του κοιμητηρίου. Δεν είδε όμως κάποια πρόοδο αφού του καντηλιού προ μηνών, ακολούθησε προ λίγων ημερών και το ανθοδοχείο. Αρκετά εξοργισμένη για την ιεροσυλία που αντίκρισε επώνυμα κατέθεσε στο πρωτόκολλο του Δήμου Γλυφάδας το συμβάν. Μάλιστα μας τόνισε ότι είχε πληρώσει και για την κατασκευή μνημείου στο γραφείο που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου.


Το γεγονός την έχει προβληματίσει αφού τα αντικείμενα αυτά είναι μεταλλικά και όχι χάλκινα και μάλιστα βιδωτά στο μάρμαρο.
«Επειδή πιστεύω ότι δεν είναι πολιτική του Δήμου να συμπεριφέρεται εκβιαστικά προς του Δημότες του και επειδή και οι δύο κλοπές συνέβησαν μετά την άρνησή μου να πληρώσω επιπλέον των δημοτικών τελών για αυτή την υπηρεσία, απαιτώ την άμεση αποκατάσταση των κλαπέντων και ως Δημότης, την απομάκρυνση από το κοιμητήριο ανθρώπων που εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα σε ευαίσθητο χώρο», τονίζει στην καταγγελία της που απευθύνει προς το Δήμαρχο Γλυφάδας.
Ο «Παλμός» σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην Αντιδήμαρχο Μάριο Κασσέρη ενημερώθηκε ότι ο οιοσδήποτε επιθυμεί να καθαρίζει τους τάφους τρίτων στο κοιμητήριο θα πρέπει να λάβει άδεια από το Δήμο. Η άδεια αυτή χορηγείται αν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως πχ η ασφαλιστική ενημερότητα,, ο ΚΑΔ να είναι σχετικός με την εργασία κλπ. Την τρέχουσα στιγμή υπάρχει ένας που έχει λάβει άδεια ο οποίος όμως δεν παίρνει τηλέφωνα. «Καθένας που καλείται να φτιάξει το μνημείο, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για το αν θα καθαρίζει ο ίδιος τον τάφο ή αν επιθυμεί να το αναθέσει σε κάποιον τρίτο», μας είπε ο κ. Κασσέρης. Πιθανόν λοιπόν εκείνοι που κάνουν τα τηλέφωνα να μην πληρούν τις προδιαγραφές και να μην μπορούν να λάβουν την σχετική άδεια.
Σε ερώτησή μας προς τον νέο Αντιδήμαρχο Σπύρο Δήμου λάβαμε την απάντηση ότι συνέπεσε τώρα η ανάληψη των καθηκόντων του και είναι υπό παραλαβή και ενημέρωση για τα ζητήματα του κοιμητηρίου. Δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και μας διαβεβαίωσε ότι επειδή προέρχεται από το στρατό θα είναι αυστηρός και ο,τιδήποτε είναι θα λυθεί.
Η καταγγελία αυτή – που δεν είναι η μόνη – θα έπρεπε να προβληματίσει τη δημοτική αρχή και να την οδηγήσει στο να πάρει καινούργιες αποφάσεις. Θα μπορούσε να εντατικοποιήσει τη φύλαξη στο νέο κοιμητήριο και να διερωτηθεί που βρίσκουν τα τηλέφωνα οι ενδιαφερόμενοι αφού δεν έχουν άδεια σχετική.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που φθάνει στον «ΠΑΛΜΟ» καταγγελία για κλοπές στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας. Πριν από ένα χρόνο είχαμε θίξει ξανά το θέμα με τον δημότη Γ.Α. να καταγγέλλει επώνυμα μέσα από τη στήλη «Απορίες Δημοτών» ότι τρεις φορές έχουν κλέψει το μνήμα που έχει για τη μητέρα του στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας. Τότε μάλιστα είχε πει πως «κάποιοι εκεί ψηλά στο βουνό – στο Νέο Κοιμητήριο – ατυχώς «Απλώνουν» τα χέρια τους και αποσπούν αντικείμενα που δεν τους ανήκουν. Σε εμένα έχει συμβεί τρεις φορές και δεν θα το ανεχτώ άλλο. Καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν. Κάποιοι που με είδαν έτσι ενοχλημένο, μου είπαν να κάνω κι εγώ κάτι. Σκέφτομαι έχω και κάτι καμερούλες άκρως επαγγελματικές σε μέγεθος στυλό ή κουμπιού. Το σκέφτομαι».
Το νέο κοιμητήριο παρουσιάζει κι άλλα ζητήματα που οι κάτοικοι και δημότες,, που έχουν χάσει προσφιλή τους πρόσωπα, αντιμετωπίζουν.

Ο «Παλμός» έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία των καταγγελλόντων, όμως για λόγους προσωπικών δεδομένων δεν τα δημοσιοποιεί.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Ιανουαρίου 2021]

Scroll to Top