ΣΠΑΥ: Κυκλικό δρομολόγιο καθαρισμού ξεκίνησε από την Αργυρούπολη

Ελληνικό Αργυρούπολη

Aπό την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο ΣΠΑΥ περνάει στην 3η φάση του μεγάλου σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή για τον τακτικό και επαναλαμβανόμενο καθαρισμό των σημείων υψηλής επισκεψιμότητας όλου του Υμηττού.
Η 3η φάση του εγχειρήματος περιλαμβάνει την υλοποίηση κυκλικού δρομολογίου καθαρισμού σε συνδυασμό με συμπληρωματικές ενέργειες του ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Εθελοντικούς Φορείς που δραστηριοποιούνται στο βουνό.

«Η αρχή έγινε από την περιοχή της Αργυρούπολης, όπου με κοινή ομάδα του ΣΠΑΥ, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης (ΕΟΔΠΕΑ), καθαρίσαμε όλη τη δασική έκταση απο το πυροφυλάκιο Αργυρούπολης μέχρι το “Σπίτι της Γυμναστικής”, ενώ παράλληλα με μηχάνημα του Δήμου αδειάσαμε όλους τους κάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στους δασικούς δρόμους.
Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον πήχη της καθαριότητας του βουνού μας ακόμα πιο ψηλά προκειμένου να το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι που το επισκέπτονται καθημερινά!», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΠΑΥ.
Το κυκλικό δρομολόγιο συνεχίστηκε την Παρασκευή σε όλο τον βόρειο Υμηττό.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Ιανουαρίου 2021]