Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γλυφάδα: Βοηθώντας αυτούς που βοηθάνε

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια επαινετή πράξη

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από ενεργούς δημότες της Γλυφάδας ήρθε να ενισχύσει το δύσκολο έργο που καλούνται να διεκπεραιώσουν σε καθημερινή βάση οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Μάριος Κασσέρης οργάνωσε το όλο εγχείρημα – με την ιδιότητα του δημότη, του μέλους της παρέας – ώστε να συνδράμουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αφορμή για την ενέργεια αυτή στάθηκε το δυστύχημα που συνέβη στη Λ. Ποσειδώνος προ μηνών και που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ εν ώρα υπηρεσίας. Το συμβάν τον συγκλόνισε και έφερε στο προσκήνιο τη διαπίστωσή ότι «αν και έχουν εκπαιδευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών προς το συνάδελφό τους, δεν έχουν το ειδικό φορητό φαρμακείο που μπορούν να φέρουν μαζί τους, το οποίο τους είναι απαραίτητο για τις πρώτες βοήθειες (μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο) και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να τους σώσει τη ζωή», τόνισε σε δηλώσεις του στον «Παλμό» ο Μάριος Κασσέρης. Η πρωτοβουλία αυτή πολύ σύντομα – χάρη στην αμέριστη στήριξη της «παρέας» του – πήρε αμέσως σάρκα και οστά και έτσι από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου η ομάδα ΔΙΑΣ έχει εφοδιαστεί με δεκαπέντε Ατομικά Κιτ Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (IFAK) και τα Ειδικά φαρμακεία για χρήση στο πεδίο εκπαίδευσης των αστυνομικών.

• Δεκαπέντε Ατομικά Κιτ Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (IFAK) και Ειδικά φαρμακεία για χρήση στο πεδίο εκπαίδευσης των αστυνομικών παραδόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Μάριο Κασσέρη στην ομάδα ΔΙΑΣ

Oπως σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο φύλλο ο Αντιδήμαρχος Κασσέρης Μάριος πήρε την πρωτοβουλία να συνδράμει συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αφορμή στάθηκε το τροχαίο που συνέβη στην Λ. Ποσειδώνος πρόσφατα με τον τραγικό θάνατο δύο δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ εν ώρα υπηρεσίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μας με τον κ. Κασσέρη Μάριο μας δήλωσε: «Κάποια στιγμή λίγο μετά το τροχαίο έτυχε να έχω μια φιλική κουβέντα με παιδιά της Ομάδας ΔΙΑΣ, τα οποία ανέφεραν ότι πολλές φορές στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους τυχαίνει να έχουν ατυχήματα είτε λόγω πτώσης από τις μηχανές είτε λόγω αιματηρής συμπλοκής. Διαπίστωσα ότι αν και έχουν εκπαιδευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών προς το συνάδελφό τους, δεν έχουν το ειδικό φορητό φαρμακείο που μπορούν να φέρουν μαζί τους, το οποίο τους είναι απαραίτητο για τις πρώτες βοήθειες (μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο) και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να τους σώσει τη ζωή! Αυτό με ταρακούνησε!»

[Π]: Πώς οργανώθηκε και πώς ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία;
Κασσέρης Μάριος:
Να διευκρινίσω ότι δεν οργάνωσα το όλο εγχείρημα με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου. Μια παρέα κάναμε μια κίνηση. Τίποτε άλλο. Αρχικά ενημερώθηκα από την ίδια την ομάδα ΔΙΑΣ το είδος του φαρμακείου που επιθυμούν [Ατομικά Κιτ Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (IFAK), Ειδικά φαρμακεία για το πεδίο εκπαίδευσης κτλ] και από ποιον μπορούμε να τα προμηθευτούμε. Στη συνέχεια απευθύνθηκα με προσωπική μου επιστολή στους φίλους μου που επικοινωνώ μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ανταποκρίθηκαν είκοσι τέσσερις (24) συμπολίτες μας οι οποίοι σε δεύτερη φάση έλαβαν άλλο ενημερωτικό για τα επόμενα βήματα μέχρι την παραλαβή τους (δόθηκαν τα στοιχεία της εταιρείας που έχει τα φαρμακεία, τηλέφωνα, ιστοσελίδες, όνομα υπευθύνου, τραπεζικοί λογαριασμοί κατάθεσης, κόπηκαν τιμολόγια και αποδείξεις κατ’ ευθείαν στους ενδιαφερόμενους κτλ).
Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, παραδώσαμε τα δεκαπέντε Ατομικά Κιτ Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (IFAK) και τα Ειδικά φαρμακεία για χρήση στο πεδίο εκπαίδευσης των αστυνομικών. Θέλω να σας μεταφέρω τη χαρά και την ευγνωμοσύνη των παιδιών της Ομάδας ΔΙΑΣ που καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλειά μας.
Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος μας και είμαστε ικανοποιημένοι που τον πετύχαμε!

[Π]: Αν ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι τώρα, πώς μπορούν να ενημερωθούν;
Κασσέρης Μάριος:
Όπως σας είπα απευθύνθηκα αρχικά μόνο σε αυτούς που έχω το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Λόγω των μέτρων που επικρατούν δεν υπάρχει δυνατότητα να οργανωθεί ενημερωτική συγκέντρωση. Δεν είναι επίσης εύκολο να σταλεί το ενημερωτικό με μήνυμα από το κινητό. Θα ακολουθήσει και ανάρτηση στην σελίδα μου στο facebook. Αν υπάρξει νέο ενδιαφέρον προσφοράς από τους συνδημότες μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου αν έχουν το τηλέφωνο μου ή να επικοινωνήσουν μαζί σας στον ΠΑΛΜΟ ή μέσω της ιστοσελίδας μου όταν γίνει η ανάρτηση και θα βρεθεί ο τρόπος. Μακάρι η σημερινή δημοσίευση στην εφημερίδα σας να δώσει και νέα ώθηση στην κίνηση αυτή.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και μέσω της εφημερίδας σας τα 24 συνολικά άτομα που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Θα μου επιτρέψετε για λόγους ίσης μεταχείρισης να αναφέρω τουλάχιστον τα δεκαοχτώ (18) ονόματα αυτών που συμμετείχαν και δεν έχουν αντίρρηση να δημοσιευτούν.

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΑ
  2. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΦΩΤΕΙΝΗ
  3. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (VIANET)
  4. BΕΤΤΑ ΧΑΡΟΥΛΑ
  5. ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (CRIST – Εργοστάσιο Λευκών ειδών)
  6. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΚΝΕΤΙΓΚ ΜΑΡΘΑ COWA HELLAS)
  8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  10. ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
  11. ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  12. ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΗΜΑ ΑΒΕΕ)
  13. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  14. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ)
  15. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  16. ΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ)
  17. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
  18. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Νοεμβρίου 2020]

Scroll to Top