Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μετεγκαταστάθηκε στη Γλυφάδα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η πρότυπη δομή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με τεράστια προσφορά ετών, θα έκλεινε, καθώς λόγω των εργασιών που γίνονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού και έπρεπε να μετεγκατασταθεί όμως δεν είχε βρεθεί κατάλληλος χώρος στους όμορους Δήμους παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει. Τότε προσφέρθηκε ο Δήμος Γλυφάδας να συνδράμει, μια περιοχή που προτίμησαν οι εθελοντές. Μετά από τη δίμηνη αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας του εξαιτίας της καθυστέρησης στην παράδοση του νέου χώρου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στη Γλυφάδα. Η συνέχιση της λειτουργίας του κρίνεται αναγκαία, αφού στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος έρχονται να προστεθούν και νέα λόγω της πανδημίας. Ο χώρος παραχωρήθηκε στο ΜΚΙΕ, μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, από τον Δήμο Γλυφάδας και βρίσκεται δίπλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κτήριο που στεγάζει και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας (Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, παράδρομος Βουλιαγμένης).

«Ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αμέριστη υποστήριξη με σεβασμό της ανεξάρτητης φυσιογνωμίας του. Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τη δομή αυτή στην πόλη μας και αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του», αναφέρει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας Λένα Δεναξά.
«Υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση της δημοτικής μας κίνησης και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του επικεφαλής της κίνησής μας Τ. Ταστάνη και του δημοτικού συμβούλου Σ. Σκαμπαρδώνη για την εξασφάλιση στέγης στο δήμο της Γλυφάδας», αναφέρει η Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» που χαιρετίζει το γεγονός. Ταυτόχρονα τονίζει το πόσο αναγκαία είναι η άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Η ανάγκη δημιουργίας του και η εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει να συμβαδίσει με την στελέχωση του Ασκληπιείου (νοσοκομείου αναφοράς covid-19) με το απαραίτητο προσωπικό. Το Ασκληπιείο Βούλας υποφέρει από υποστελέχωση καθώς προστέθηκαν επιπλέον 24 παθολογικές κλίνες Covid19, χωρίς να προσληφθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ, ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Το δίκτυο κάλυψης του πληθυσμού θα έπρεπε από καιρό να έχει προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα. Κάνουμε εκ νέου έκκληση έστω και τώρα να προβεί η κυβέρνηση στα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και η δημοτική αρχή να απαιτήσει άμεση στελέχωση των υγειονομικών μονάδων.

Το ΜΚΙΕ έχει δείξει στην πορεία της λειτουργίας του ότι η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο όνομα εξυπηρέτησης του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας. Και σε αυτή τη συγκυρία το βρίσκουμε δίπλα μας. Καλωσορίζουμε τους ακούραστους εθελοντές του ΜΚΙΕ και καλούμε τους συμπολίτες μας και τα μέλη και τους φίλους της δημοτικής μας κίνησης να πλαισιώσουν τις δράσεις του, να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την εθελοντική τους προσφορά», τονίζεται στην ανακοίνωση της «Ανατροπής».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-9631-950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34,
Γλυφάδα, ΤΚ 16675
Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org
Email: mkiellinikou@gmail.com

Πρόσβαση με ΜΜΜ στο ΜΚΙΕ (Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34)
α) Στάση ΤΡΟΧΑΙΑ επί της Λ. Βουλιαγμένης με τις λεωφορειακές γραμμές 122 και 171 (4η στάση μετά τη στάση ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) και με την 205 (οδηγίες σε χάρτη με πράσινο).
β) Στάση ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ επί της Λ. Σοφίας Βέμπο με τη λεωφορειακή γραμμή Α3 (οδηγίες σε χάρτη με κόκκινο).
Ωράριο λειτουργίας
• Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00 & 16:00-20:00
• Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-14:00
• Παράδοση φαρμάκων: Δευτέρα & Τετάρτη 16:30-19:30

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Νοεμβρίου 2020]

Scroll to Top