Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε η Συντονιστική του Δικτύου Συμπαραστατών

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Με αφορμή την σύσταση Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει ως σκοπό την διαλειτουργικότητα  όλων των επιπέδων της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και την εγγύτητα της λήψης των αποφάσεων και την παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες, το Δίκτυο Συμπαραστατών πρότεινε στον Υπουργό, την συμμετοχή εκπροσώπου του στην επιτροπή. Στη συνέχεια ο Υπουργός ενημερώθηκε με τις προτάσεις των Συμπαραστατών που έχουν ως σκοπό τη βέλτιστη λειτουργίας του θεσμού σε όλη την χώρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που του έθεσε το Δίκτυο των Συμπαραστατών και ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία. Επιπλέον, αποδεχόμενος  το αίτημα του Δικτύου για συμμετοχή  στην επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρότεινε την εκπροσώπηση του Δικτύου  στις  νομοπαρασκευαστικές υποεπιτροπές – ομάδες εργασίας, ενώ εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που σε πολλές περιοχές της χώρας οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, επιλέγουν να μην προκηρύσσουν τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αντίστοιχα, αν και υποχρεούνται βάσει του νόμου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής,  ο υπεύθυνος τύπου και Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Περάματος κ. Δημήτρης Πετράς, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Σαρωνικού κ. Ευάγγελος Μιχάλης, καθώς και οι Περιφερειακοί Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος,  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππος Τριομμάτης .

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Απριλίου 2016]

Scroll to Top