Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Τα σχολεία τον καιρό της Πανδημίας και ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Γλυφάδα

«Αγαπητοί συμπολίτες

Με αυτό το κείμενο – κάλεσμα απευθυνόμαστε σε όλους σας, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές) για διάλογο, προβληματισμό και αναζήτηση λύσεων σε θέματα εκπαίδευσης. Διανύουμε μια δύσκολη σχολική χρονιά που επιβαρύνεται λόγω της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης που πλήττει τους πολίτες. Είναι ανάγκη να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο νικώντας το φόβο και την ανασφάλεια.

Η εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα έχουν από καιρό επισημάνει την αναγκαιότητα για δημιουργία μικρότερων τμημάτων με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών, για κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, για μέτρα πρόληψης και διενέργειας συνταγογραφούμενων τεστ, για διορισμούς καθαριστών και καθαριστριών, καθώς και εξειδικευμένα μέτρα στα ειδικά σχολεία. Μέτρα που κινούνται στην λογική πρόληψης και ανάσχεσης της πανδημίας. Το ΥΠΕΘ και το Υπουργείο Υγείας όμως κωφεύουν. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι να εκτοξεύει δακρυγόνα κατά μαθητών, να προσαγάγει και να συλλαμβάνει 14χρονα παιδιά. Οι ειδικές συνθήκες απαιτούν άμεση και αποτελεσματική διαχείριση. Η συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση της Παιδείας και ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί διαχρονικό αίτημα.

Μ’ αυτές τις σκέψεις και τις αγωνίες, αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις, πολίτες της Γλυφάδας (γονείς, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί) πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε  το «Παιδείας Διάλογος», τόπο διαλόγου και συνεργασίας για την Παιδεία στη Γλυφάδα.

Η πρώτη μας παρέμβαση θα γίνει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 19:30 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας «zoom» στο link https://us02web.zoom.us/j/85294080558 και θα αναμεταδοθεί από τον λογαριασμό μας στο Facebook  ttps://www.facebook.com/παιδείας διάλογος * με θέμα: «Τα σχολεία τον καιρό της Πανδημίας και ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Θα μιλήσουν:

Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis

Γιώργος Ντουνιάς, καθηγητής σχολής Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μελίνα Χαρατσίδου Κλινική ψυχολόγος, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας.

Παύλος Χαραμής εκπαιδευτικός, τ. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τ. Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ

Ζήσης Καπράνας Ειδικός Γραμματέας της ΔΟΕ

Συντονίζει ο Άρις Βαρελάς εκπαιδευτικός, τ. Διευθυντής Δ’ Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.

*μπορείτε να στέλνετε ερωτήσεις και προβληματισμούς και στο mail: goneis2017@gmail.com»

Παιδείας Διάλογος

Διάλογος & Συνεργασία για την Παιδεία στη Γλυφάδα

https://www.facebook.com/Παιδείας Διάλογος