Άλιμος: Έτοιμη για χρήση η πεζογέφυρα στη Λ. Καλαμακίου

Άλιμος

Με λιτή τελετή τα εγκαίνια παράδοσης – παραλαβής

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παρατάσεις μηνών παραδόθηκε προς χρήση από το κοινό η πεζογέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Καλαμακίου και Ποσειδώνος. Τα εγκαίνια της έγιναν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου σε μια λιτή τελετή παράδοσης λόγω των περιορισμών που ισχύουν την τρέχουσα περίοδο εξαιτίας της πανδημίας. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εμφανίστηκε χαρούμενος που πλέον οι δημότες της πόλης του, καθώς και οι επισκέπτες, θα μπορούν να διασχίζουν την παραλιακή με ασφάλεια και να χαίρονται τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που προσφέρει η παραλιακή ζώνη.

«Με μία λιτή, αλλά συγκινητική για όλους μας, τελετή, εγκαινιάσαμε την πεζογέφυρα στην παραλία του Αλίμου και την παραδώσαμε για χρήση στους πολίτες!! Η πρόσβαση από τον αστικό ιστό προς το παραλιακό μέτωπο είναι πλέον ασφαλέστερη, γρηγορότερη, καλύτερη. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο: το Υπουργείο Υποδομών, τις Περιφερειακές αρχές Σγουρού, Δούρου και Πατούλη, τους συνεργάτες μου στον Δήμο Αλίμου, την κατασκευαστική εταιρεία, αλλά και τους πολίτες για την πολυετή υπομονή και συνεργασία τους!! Καλορίζικη και καλοδιάβατη η πεζογέφυρά μας!!», δήλωσε.
Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ήμουν παρών στα εγκαίνια της πεζογέφυρας του Αλίμου. Χαρούμενος γιατί ζω με την οικογένειά μου στα Νότια Προάστια και πλέον οι συνδημότες μας θα έχουν ασφαλή πρόσβαση στις εξαιρετικές παραλίες και στις επιχειρήσεις της περιοχής. Χαρούμενος γιατί βρέθηκα μαζί με παλιούς και νέους αιρετούς, γεγονός που δηλώνει τις διαχρονικές προσπάθειες για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Χαρούμενος γιατί ήμαστε μαζί εκπρόσωποι από διαφορετικές παρατάξεις, απόδειξη ότι η χώρα προχωράει μπροστά όταν αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τα προβλήματα. Χαρούμενος ως Υπουργός Τουρισμού γιατί είναι ένα έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Χαρούμενος γιατί είναι ένα έργο που συμβολίζει την ασφάλεια και πλέον όλοι – ακόμα και εμείς οι άνθρωποι του Τουρισμού- μάθαμε ότι η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα», ανέφερε.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας πεζογέφυρας του Αλίμου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, επισκέφτηκε το έργο και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Από σήμερα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του Αλίμου θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο μέσω της νέας πεζογέφυρας που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου. Είναι ένα έργο που είχε ανάγκη η περιοχή, ένα έργο που θα δώσει τη δυνατότητα ώστε οι κάτοικοι του Αλίμου να έχουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο με ασφάλεια. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συνέπεια απέναντι στον Έλληνα πολίτη και στους κατοίκους του Νότιου τομέα, συνεχίζει τα έργα υποδομής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υποδομών ενημέρωσε το Δήμο ότι η Πεζογέφυρα στην παραλία είναι πανέτοιμη να παραδοθεί προς χρήση μία ημέρα πριν την τέλεση των εγκαινίων.
Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το παρών ο Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας, οι Βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης και Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κα. Δήμητρα Νάνου κ.π.α.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 31 Οκτωβρίου 2020]