Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Εχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, σε ηλικία 70 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Βάρης, Παναγιώτης Καπετανέας.
Με καταγωγή από την Μάνη, παντρεμένος με την γιατρό Αγγελική Ράπτη έμενε μόνιμα στο Λαγονήσι και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λυκουρίζα. Γιατρός οδοντίατρος διατηρούσε οδοντιατρείο στην Βάρη.
Ο Παναγιώτης Καπετανέας δραστηριοποιήθηκε στα τοπικά δρώμενα 11 συνεχόμενα χρόνια, κατά το μεγαλύτερο μέρος στον πρώην Δήμο Βάρης, όπου το 2003 εξελέγη στην αντιπολίτευση, ενώ το 2007 οι συμπολίτες του τον ανέδειξαν Δήμαρχο Βάρης. Στον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετείχε την περίοδο 2010-2014 ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης ενώ στις εκλογές του 2014 δεν πολιτεύτηκε.
Η κηδεία του εκλιπόντος τέως Δημάρχου έγινε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε η κηδεία να πραγματοποιηθεί δημοτική δαπάνη.
Για την απώλεια του Παναγιώτη Καπετανέα ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Η πόλη μας πενθεί σήμερα την απώλεια ενός τίμιου υπηρέτη της. Ο Παναγιώτης Καπετανέας εκτέλεσε τα καθήκοντα του με εντιμότητα, συνέπεια και εργατικότητα και η θητεία του ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για την πόλη. Εκ μέρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ο Παναγιώτης Καπετανέας, διετέλεσε Δήμαρχος Βάρης και Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Άνθρωπος της προσφοράς και της συμμετοχής, με ήθος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και γι αυτό ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του σαν αιρετού και πρωτίστως θα τον θυμόμαστε ως ένα σπάνιο, σεμνό αγωνιστή, όπως ο ίδιος θα το επιθυμούσε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια μας στους οικείους του», τόνισε στο συλλυπητήριο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ο Επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών» Θάνος Ματόπουλος.
«Από σήμερα ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μένει φτωχότερος. Ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη, βυθίζει όλη την τοπική κοινωνία σε θλίψη. Ο Παναγιώτης ήταν ο έντιμος Δήμαρχος, ο εξαίρετος επιστήμονας, ο άρτιος Άνθρωπος. Για μένα προσωπικά ήταν ο ακέραιος Μανιάτης που με τιμούσε με την φιλία του και με κάλυπτε με την ανιδιοτελή προσωπικότητα του και πράο τρόπο του. Η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά του είτε περνώντας από την αγαπημένη του Λαγκάδα, είτε από το δημαρχείο της Βάρης, είτε από τον τόπο κατοικίας του, το Λαγονήσι. Βαθειά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Αγγελική και στον μονάκριβο γιο του Σωκράτη. Ο ανιδιοτελής και διαφανής τρόπος διοίκησης του Παναγιωτη, να είναι παράδειγμα για όλους τους νεώτερους Αυτοδιοικητικούς. Καλό ταξίδι καλέ φίλε!», δήλωσε ο Δημήτρης Δαβάκης, Επικεφαλής της παράταξης «Κύμα Ενωμένων Πολιτών».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 31 Οκτωβρίου 2020]