Καθαρή Ενέργεια στη Σύμη με «άρωμα» 3Β

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Ομιλητής στην Ημερίδα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Tη διεξαγωγή ημερίδας για την ενημέρωση όλων των κατοίκων της Σύμης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη -σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο- της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πραγματοποίησε ο Δήμος Σύμης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Σύμης προκειμένου να συμβάλλει στη ανάπτυξη των δράσεων για την ενεργειακή μετάβαση του νησιού προς τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την ενεργή και ρυθμιστική συμμετοχή της Κοινωνίας της Σύμης.

Έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι της περιφέρειας Ν. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων Δωδεκανήσου, και φορείς και κάτοικοι της Σύμης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας έγινε παρουσίαση από τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» από τον Δημήτρη Κατσαπρακάκη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Για τον «Τουρισμό και την Πράσινη Ενέργεια» μίλησε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας. Επίσης, μίλησαν ο Θόδωρος Κυπραίος Πολιτικός Μηχανικός ΔΣ, AGG CONSULTING ΙΚΕ ο Βασίλης Πολίτης, υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α) πρόεδρος MSI HELLAS, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, δικηγόρος Υπ. διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Αθηνών/ Ερευνητής Παν/μίου Cambridge, ο Παναγιώτης Μεγαλούδης, μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου, ο Γιάννης Γκύλλης από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου, και ο Δημήτρης Κατσαπρακάκης από τη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα.

Μεταξύ των ομιλητών και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με θέμα την «Εφαρμογή της Πράσινης Ενέργειας στην πόλη».

«Είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ημερίδα Πράσινης Ενέργειας στην ακριτική Σύμη. Κατά τις εργασίες της ημερίδας, είχαμε μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία για την πράσινη ενέργεια
και να μοιραστούμε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουμε στο Δήμο», τόνισε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με το πέρας της ημερίδας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Οκτωβρίου 2020]