Ελληνικό – Αργυρούπολη: Σημείο αναφοράς για τους Επτανήσιους η πλατεία της Λ. Κύπρου

Ελληνικό Αργυρούπολη

Το εμπορικό τρίγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Κύπρου, Παπανδρέου και Διγενή Ακρίτα αναγεννήθηκε κυριολεκτικά και αποτελεί μία πλατεία κόσμημα για την πόλη αλλά και το εμπορικό της κέντρο.
Το σημείο αυτό που ήταν για χρόνια παραμελημένο μεταμορφώθηκε μετά την παρέμβαση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και την Δωρεά του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης όπου μέσω της χορηγίας του μέλους τους Χαράλαμπου Τζανετάτου από τον Παναμά αναπλάστηκε η πλατεία και τοποθέτησαν το άγαλμα του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή και συγγραφέα, του Κεφαλλονίτη Ανδρέα Λασκαράτου.
Οι Επτανήσιοι πλέον και κυρίως οι Κεφαλλονίτες όπως οι σύλλογοι Κρητών, Ποντίων, Ηπειρωτών κ.α θα έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς στην πόλη ιδίως στους εορτασμούς της επετείου της Ένωσης της Ελλάδας με την Επτάνησο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο και κυρίως στον μεγάλο Έλληνα κύριο Τζανετάτο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου. Αποτελούσε για μένα ένα μεγάλο όνειρο από τότε που ήμουν πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλονιτών στην αρχή της πορείας μου στα κοινά» ανέφερε με περισσή χαρά ο Δήμαρχος
Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Σεπτεμβρίου 2020]