Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Municipality Electronic Village (MEV) – Παρουσιάστηκε το πρώτο τοπικό Social Media στην Ηλιούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Μαρτίου έγινε η παρουσίαση του πρώτου τοπικού Δημοτικού Social Media με την ονομασία Mev (Municipality Electronic Village). Πως λειτουργεί, ποιές είναι οι χρήσεις του και ποιός είναι ο νέος κόσμος που θα δημιουργήσει σε κάθε πόλη το MEV;
Πρόκειται για ένα Ηλεκτρονικό “Χωριό” που θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους της Ηλιούπολης να βρουν τους συμπολίτες τους γείτονές τους με τα ίδια ενδιαφέροντα, να ανταλλάξουν απόψεις , να δημιουργήσουν κοινές ενέργειες , να αναπτύξουν σχέσεις , να εξυπηρετηθούν άμεσα και να μεταφέρουν τα μηνύματα τους στους συμπολίτες τους και στην Δημοτική Αρχή.
«Στην Ηλιούπολη φτιάχνουμε την Έξυπνη Πόλη ξεκινώντας από τις σχέσεις της γειτονιάς με το Mev. Το σλόγκαν το οποίο συνοδεύει το M.E.V είναι: ” Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου” τόσο γιατί, μέσω του pc όσο και του tablet ή του κινητού, κάθε χρήστης θα μπορεί να διαμορφώνει την πόλη του αλλά και γιατί ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της πόλης τους , συνθήκη η οποία αποτελεί το όραμα μας.
Το Mev θεωρεί κάθε πολίτη μοναδικό, δημιουργεί δίκτυα ενεργών πολιτών, τους συνδέει μεταξύ τους και με τη Δημοτική αρχή , ανταλλάσσει πληροφορίες μεταξύ δικτύων και πολιτών, οργανώνει τη δράση τους, τους βοηθά να αλλάξουν την καθημερινότητα σας» αναφέρει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

MEV – Ηλιούπολη

Το MEV είναι το site κοινωνικής δικτύωσης το οποίο σας δίνει όλες τις εφαρμογές ώστε να φτάσετε όποια επιθυμία σας εκεί που πρέπει να ακουστεί από τους ανθρώπους που πρέπει και να επιλυθεί με τον καταλληλότερο τρόπο να δημιουργήσετε σχέσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε αλλά έχετε πολλά κοινά.

Το Mev θεωρεί κάθε Ηλιουπολίτη μοναδικό, δημιουργεί δίκτυα ενεργών  πολιτών, συνδέει τους πολίτες και με τη δημοτική αρχή, ανταλλάσσει πληροφορίες μεταξύ δικτύων και πολιτών , οργανώνει τη δράση σας, σας βοηθά να αλλάξετε την καθημερινότητα σας.

Μπείτε στο MEV Ηλιούπολη  www.mymev.net  ανοίξτε το προφίλ σας , αποκτήστε τη δική σας σελίδα. Δημιουργήστε σχέσεις με συμπολίτες σας σε κάθε γειτονιά στην Ηλιούπολη, με τους οποίους μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα και πετύχετε τις επιθυμίες για την πόλη που σας ενδιαφέρει, «πιέστε» για να πετύχετε το όνειρο σας για μία πόλη όπως την έχετε φανταστεί.  Μέχρι σήμερα δεν είχατε τα «εργαλεία», τις εφαρμογές, το οργανωμένο δίκτυο για να πετύχετε τις επιθυμίες σας για τη γειτονιά σας και για την πόλη σας την Ηλιούπολη. Μέχρι σήμερα ζείτε στην Ηλιούπολη επικοινωνώντας μόνο με ένα μικρό δίκτυο φίλων – συγγενών και γνωστών και δεν είχατε την ευκαιρία να γνωριστείτε με συμπολίτες σας οι οποίοι να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και να επιθυμούν να δουν την πόλη τους όπως εσείς. Τώρα έχετε το  MEV, το κοινωνικό δίκτυο το οποίο σας ενώνει με όλους τους ανθρώπους στην πόλη σας με τους οποίους ενδιαφέρεστε για τις ίδιες δραστηριότητες και επιθυμείτε την ίδια εικόνα .

Το Mev δημιουργήθηκε για να Αναπτύσσει Σχέσεις μεταξύ ανθρώπων – μεταξύ ανθρώπων και τοπικής αυτοδιοίκησης – μεταξύ ομάδων και δικτύων ανθρώπων.

Το Mev ήρθε να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεργαστούν οργανωμένα για να πετύχουν τις επιθυμίες τους να αλλάξουν την εικόνα, να λύσουν προβλήματα, να αναβαθμίσουν τη γειτονιά τους, να γνωρίσουν ανθρώπους, να τους δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν πραγματικά και πρακτικά , ώστε να γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία τους.

Το Mev δημιουργήθηκε από μία ομάδα Ελλήνων ειδικών στην επικοινωνία και τις κοινωνικές επιστήμες, οι οποίοι κατανόησαν πολύ καλά μία διπλή ανάγκη. Το πως οι άνθρωποι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να πετυχαίνουν τις επιθυμίες τους οι οποίες σχετίζονταν με την αλλαγή απλών αλλά σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας τους και δεύτερον πως αυτό θα είχε αποτέλεσμα και δεν θα έπεφταν στο κενό οι ενέργειες κανενός πολίτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Απριλίου 2016]

Scroll to Top