Με νέα σύνθεση το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Ηλιούπολη

Νέα Αντιπρόεδρος η Κορμά – Γκουτζιάνα Δήμητρα και νέος Γραμματέας ο Τσουκαλάς Ανδρέας

Με νέα σύνθεση βρίσκεται από την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης ύστερα από τις ανεξαρτητοποιήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Θεμιστοκλή Γιαννόπουλου και Παναγιώτη Κόκλα, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δ.Σ., αντίστοιχα. Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Γεωργάκης εισηγήθηκε και τα δύο θέματα. Υπενθύμισε την παραίτηση του κ. Θεμιστοκλή Γιαννόπουλου και τόνισε ότι προτείνεται ο αντιπρόεδρος από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη σε εκλογική δύναμη και κάλεσε τα μέλη της παράταξης που αναδείχθηκε δεύτερη σε εκλογική δύναμη να αναδείξουν τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», κ. Ψυρρόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε το όνομα του υποψηφίου για Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι πρότεινε ως υποψήφια Αντιπρόεδρο την κ. Κορμά-Γκουτζιάνα Δήμητρα. Κατόπιν των ανωτέρω κλήθηκε το Σώμα να προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία και μετά το πέρας της διαδικασίας διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο ότι εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Κορμά – Γκουτζιάνα Δήμητρα με 18 ψήφους (και 6 λευκά) επί ψηφισάντων 24.
Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την εκλογή νέου Γραμματέα. Ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της παράταξης που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη να αναδείξουν τον υποψήφιο γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», κ. Ευσταθίου, ο οποίος ανακοίνωσε το όνομα του υποψηφίου για Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τον κ. Τσουκαλά Ανδρέα. Κατόπιν των ανωτέρω κλήθηκε το Σώμα να προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία και μετά το πέρας της διαδικασίας διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο ότι εκλέχθηκε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τσουκαλάς Ανδρέας με 23 ψήφους (και 1 λευκό) επί ψηφισάντων 24.

Γαβριήλ Αραμπατζής: «Δεν συμμετέχουμε και δεν νομιμοποιούμε τις παρατυπίες της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης»

Το πρωινό της ίδιας ημέρας που επρόκειτο να διεξαχθεί η ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου Αντιπροέδρου και Γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Αμουργιανός, Αθανάσιος Αθανασίου και Αλεξάνδρα Καραχάλιου τόνισαν με δημόσια δήλωσή τους ότι «Δεν συμμετέχουμε και δεν νομιμοποιούμε τις παρατυπίες της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης». Αναλυτικότερα ανέφεραν:
«Η δημοτική αρχή αντί να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχει μπει σε μια διαδικασία υποβάθμισης του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, με πολλές παρατυπίες βάζοντας σε κίνδυνο κομβικές αποφάσεις και λειτουργίες της πόλης.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχαμε καλέσει τη δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά, να επανέλθει στη νομιμότητα. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναγκάστηκαν σε απόσυρση θεμάτων εκλογής αφού θα ήταν άκυρα. Θεωρούσαμε ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ θα είχαν ενημερωθεί και θα ακολουθούσαν τη νόμιμη διαδικασία για την ειδική συνεδρίαση στις 6/9/20, κάτι δυστυχώς που δεν έγινε και για αυτό το λόγο δεν συμμετέχουμε και δεν νομιμοποιούμε τις παρατυπίες της διοίκησης.
Η πιστή τήρηση των προβλεπόμενων δεν αποτελούν γραφειοκρατία αλλά εφαρμογή της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γαβριήλ Αραμπατζής
Αλέξανδρος Αμουργιανός
Αθανάσιος Αθανασίου
Αλεξάνδρα Καραχάλιου»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 12 Σεπτεμβρίου 2020]