Γλυφάδα: «Ουδέν κρυπτόν» υπό τον… ψηφιακό χάρτη σε μαρίνες και κοιμητήρια

Γλυφάδα

Έρχεται ψηφιακός χάρτης…που θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο την υφιστάμενη κατάσταση/αλλαγές σε μαρίνες – κοιμητήριο στο Δήμο Γλυφάδας.

Ένα νέο εργαλείο πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο Δήμο Γλυφάδας και αφορά την ανάπτυξη μια διαδικτυακής πλατφόρμας με αντίστοιχου application για κινητές συσκευές, μέσω των οποίων ο Δήμος θα είναι σε θέση να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, όλες τις λειτουργίες του Κοιμητηρίου και των Μαρινών.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η διακήρυξη της ψηφιακής αποτύπωσης μαρινών – κοιμητηρίων… «Η πλατφόρμα θα διαθέτει ψηφιακή αποτύπωση των τάφων στο κοιμητήριο και των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών στις μαρίνες και θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτά.
Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται επιτόπια από στελέχη του δήμου, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.
Η πλατφόρμα θα μπορεί να αντλεί στοιχεία (περιγραφικά ή οικονομικά) από τις εφαρμογές κοιμητηρίου, μαρινών και οικονομικής διαχείρισης χωρίς ωστόσο να δίνει δυνατότητα αλλαγής των στοιχείων αυτών.
Στόχος της πλατφόρμας θα είναι να παρουσιάζει μια σαφή και πλήρως επίκαιρη εικόνα των δημοτικών χώρων, ούτως ώστε η κεντρική υπηρεσία του δήμου να έχει την δυνατότητα να γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί ανά πάσα στιγμή και μέσω αυτής να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενημέρωσης και διαχείρισης των υφιστάμενων εφαρμογών».
Και αν αναρωτιέστε κατά πόσο είναι άμεσα υλοποιήσιμο αυτό, η απάντηση είναι ότι υπογράφηκε στα μέσα Μαρτίου το συμφωνητικό μεταξύ Δήμου και Αναδόχου και τους προσεχείς μήνες θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Μαρτίου 2016]