4 κρίσιμες συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας…

Απόψεις

Του Ιωάννη Ν. Γουσγούνη

Ιδρυτή & ιδιοκτήτη της SUCCESSKeysGR.

Αν και οι συμβουλές, που ακολουθούν, είναι πιθανώς γνωστές στους περισσότερους αναζητούντες εργασία, φαίνεται πολλοί άλλοι να τις αγνοούν ή να υποτιμούν τη σημασία τους:

  1. Όταν στέλνετε το βιογραφικό σας σημείωμα, απαντώντας σε συγκεκριμένη αγγελία, μην παραβλέπετε τι ζητά η κάθε αγγελία αναφορικά με τα απαιτούμενα προσόντα. Αυτά θα πρέπει να μπορεί να τα βρει κανείς στο βιογραφικό σας.
  2. Διατηρήστε μια θετική νοοτροπία στη διάρκεια των συνεντεύξεων. Προσπαθήστε να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
  3. Μην ασκείτε κριτική σε προηγούμενους εργοδότες ή συναδέλφους σας. Αυτή η στάση θα μπορούσε να σας στοιχίσει την επόμενη προσφορά εργασίας ακόμα και αν διαθέτετε όλα τα τυπικά προσόντα.
  4. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει πολύ φιλικός στη διάρκεια των συνεντεύξεων. Διατηρήστε ένα ευχάριστο αλλά συνάμα και επαγγελματικό ύφος.

Οι εργοδότες είναι συχνά απαιτητικοί όταν αναζητούν τον καταλληλότερο υποψήφιο/την καταλληλότερη υποψήφια για μια θέση εργασίας.

Μη λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τα ανωτέρω, ενδέχεται να συναντήσετε ιδιαίτερες δυσκολίες στην εύρεση της επόμενης θέσης εργασίας.

Θα θέλατε να το διακινδυνεύσετε;

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Μαρτίου 2016]