Ηλιούπολη: «Ανεξάρτητος» ο Παναγιώτης Κόκλας

Ηλιούπολη
  • Αποχώρησε από την παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και συντάχθηκε με τη Διοίκηση

Με μια εκτενή επιστολή του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει με ανεξάρτητη πορεία την εκπροσώπηση των συμπολιτών του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης. Ο Κόκλας Παναγιώτης είχε εκλεγεί με την παράταξη του Τάσου Ευσταθίου και σε αυτή τη θητεία, οι συνάδελφοί του τον είχαν εκλέξει στη θέση του Γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Γνωρίζετε καλά ότι πρεσβεύω με θέρμη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ως η θεσμοθετημένη έκφρασης της συμμετοχής και δράσης των πολιτών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και προόδου ενός τόπου. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών που όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να ενστερνίζονται. Δυστυχώς, το σύστημα της απλής αναλογικής όπως φαίνεται οδηγεί τους δήμους κάποιες φορές σε αστάθεια. Μια αστάθεια όπου σίγουρα δεν βοηθά στο να παράγεται συλλογικά έργο με τελικό αποδέκτη τον δημότη.
Από την πρώτη στιγμή ήμουν της λογικής ότι όλοι μαζί μπορούμε ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ. Όλοι μπορούμε και πρέπει να συνεισφέρουμε στο Δήμο και τελικώς να κριθούμε μέσα από έργα και δράσεις κ όχι από απλά λόγια. Εξάλλου ο κόσμος μας ψήφισε, μας εμπιστεύτηκε για να “εργαστούμε”.
Άποψη (ιδεολογία) όπου την είχα εκφράσει ευθαρσώς και με καθαρό λόγο εξ’ αρχής όχι μόνο στον Επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» αλλά και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους πριν και μετά από τις δημοτικές εκλογές. Μια άποψη (ιδεολογία) που έγινε αφορμή να δεχθώ πολλές φορές άμεσες ή και κεκαλυμμένες «επιθέσεις»… που έγιναν με αθέμιτο τρόπο κάποιες στιγμές. Μια άποψη (ιδεολογία) που συνεχίζω να την υπηρετώ με σθένος μέχρι σήμερα, που όμως οδήγησε τους Δημότες να με εμπιστεύονται καθημερινά, εκθέτοντας μου τα διάφορα προβλήματα τους και ΜΑΖΙ να προσπαθούμε για εύρεση λύσεων όπου είναι δυνατόν ώστε να βάλουμε το λιθαράκι μας που μπορεί να πνέει την «αλλαγή» στην εικόνα του Δήμου μας. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ!
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αξιότιμου Δημάρχου κυρίου Γιώργου Χατζιδάκη να συνδράμω ακόμα πιο ουσιαστικά και εντατικά στο έργο που αφορά μια προοπτική που μοιράζονται όλοι οι συνδημότες μου για ένα καλύτερο Δήμο, δέχτηκα χωρίς δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμούς και με απόλυτη ευθύνη. ΤΙΜΗ ΜΟΥ και τον ευχαριστώ για όποια θέση με εμπιστευτεί ώστε να συνεργαστούμε πλέον ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος για το όραμα ενός δήμου που μπορεί να γίνει πρότυπο με την κοινή προσπάθεια όλων μας . Ευελπιστώ ότι θα προτάσσεται σε κάθε περίπτωση η Θεσμική Λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών της.
Τέλος δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω: Δράσεις με γνώμονα πάντα ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ!»

Μετά τιμής
ΚΟΚΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Αυγούστου 2020]