Έως τις 31 Ιουλίου παράταση στις αιτήσεις για απαλλαγές νοικοκυριών & επαγγελματιών

Ηλιούπολη

Οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης (http://ilioupoli.gr/services/citycertify) με την χρήση των κωδικών «taxisnet» ή σε περίπτωση αδυναμίας στο τμήμα Εσόδων στο Δημαρχείο.
Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο με την 106/2020 απόφασή του, έλαβε μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων της πόλης μας και συγκεκριμένα:
• Οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων
τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αφού
προηγουμένως διασταυρωθεί ο ΚΑΔ, που θα δηλώσουν με την αίτησή τους στον Δήμο.
• Τα νοικοκυριά, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος τέθηκε σε αναστολή εργασίας, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για το διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αίτηση στον Δήμο και την κατάθεση του ταυτόχρονα της δήλωσης αναστολής εργασίας τους, από το σύστημα «Εργάνη».
• Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μειώνεται το Ετήσιο Τέλος Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 3/12, δηλαδή για τρεις μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Ιουλίου 2020]