Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Παρελθόν» το Sirocco στην παραλία Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Είχε μείνει κλειστό αρκετό καιρό το Sirocco στη Γλυφάδα και ήρθε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η χαριστική βολή του γκρεμίσματός του. Οι μπουλντόζες ισοπέδωσαν το παραλιακό μαγαζί που λειτουργούσε για χρόνια πολλά και πλέον ο χώρος είναι ελεύθερος χωρίς τίποτα να θυμίζει τι υπήρχε εκεί.
Η υπόσταση και η λειτουργία του παραλιακού καταστήματος είχε απασχολήσει στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής και είχε συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου.

Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα επειδή είχε μείνει κλειστό με απόφαση του Δήμου, είχε αποτελέσει στέκι διαμονής αστέγων ενώ ο περιβάλλον χώρος είχε γεμίσει σκουπίδια. Εκκρεμούσε να τελεσιδικήσουν δικαστικές αποφάσεις για να μπορέσει ο Δήμος να προβεί στις κατεδαφίσεις. Φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έφθασε, την ίδια χρονική περίοδο που εγκρίθηκε και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, η οποία δρομολογείται να ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας.
«Άλλο ένα άσχημο σημείο της παραλίας μας που μας στενοχωρούσε, ανήκει πια στο παρελθόν. Το παράπηγμα που στέγαζε το παλαιό Sirocco, δεν υπάρχει πλέον. Η απλή λαϊκή σοφία λέει ότι δεν μπορείς να χτίσεις αν πρώτα δεν γκρεμίσεις.

Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο έργο αν δεν ξεκινήσεις από την αρχή. Κι αυτό κάνουμε: Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά από πάρα πολλή και μεθοδική δουλειά και προγραμματισμό ετών. Πρώτα όμως απομακρύνουμε με πολλή και μεθοδική δουλειά τις “ασχήμιες” δεκαετιών και αποδίδουμε σύντομα στους πολίτες καινούργιους χώρους, ανοιχτούς και ελεύθερους, φιλικούς σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας. Συνεχίζουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top