Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας σε τρία δημοτικά πάρκα & άλση της Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Άλσος Ναυαρίνου, Άλσος Καλαβρύτων και Άλσος Δημήτρης Κιντής

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργάκης, που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την υπ’ αριθ. 44/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την οποία: α) καθιερώθηκε το ωράριο λειτουργίας στα τρία δημοτικά Άλση της πόλης (άλσος Ναυαρίνου, άλσος Καλαβρύτων και άλσος Δημήτρης Κιντής), και κατά τις ώρες07:00 έως 23:00 για τη θερινή περίοδο και κατά τις ώρες 07:00 έως 22:00 για τη χειμερινή περίοδο και θα εφαρμόζεται μετά από δημοσιοποίηση και ενημέρωση των δημοτών και β) παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Η καθιέρωση του ωραρίου λειτουργίας ήταν επιβεβλημένη μετά από αίτημα και διαμαρτυρίες κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών, για βανδαλισμούς και για δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών για πρόκληση πυρκαγιάς ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν επί του θέματος και προτάθηκε να διαμορφωθεί το ωράριο λειτουργίας των αλσών κατά τις ώρες 07:00 έως 24:00 για τη θερινή περίοδο και κατά τις ώρες 07:00 έως 22:00 για τη χειμερινή περίοδο.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των κ.κ. Τσατσούλη, Κούλια, Χιωτέλη, Στυλιάρα, Μανιάτη, Ψυρρόπουλου, Πανταζόπουλου, Σερέτη, Μπασούρη, Γρηγορέα, Κορμά-Γκουτζιάνα) και ενέκρινε την καθιέρωση ωραρίου λειτουργίας στα τρία δημοτικά άλση της πόλης (άλσος Ναυαρίνου, άλσος Καλαβρύτων και άλσος Δημήτρης Κιντής) ως εξής:
Α΄ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
• 07:00 έως 22:00 και για τα τρία προαναφερόμενα άλση.
Β΄ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
• 07:00 έως 24:00 για τα άλση Ναυαρίνου και Καλαβρύτων και
• για το άλσος «Δημήτρης Κιντής» από τις 07:00 έως την ώρα λήξης των εκδηλώσεων στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο και το πέρας της λειτουργίας του Αναψυκτηρίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμόζεται μετά από δημοσιοποίηση και ενημέρωση των δημοτών.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top