Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βασίλης Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών

Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά» δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».
«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-τομή, μια πραγματική ένεση ρευστότητας. Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος για το 2020. Το 2021 η Ελλάδα, η Ελληνική οικονομία και οι Έλληνες φορολογούμενοι, θα κεφαλαιοποιήσουμε την αξιοπιστία που αποκτήσαμε λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Ο λόγος που η Ελλάδα απολαμβάνει αυτόν τον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης, είναι ότι διαθέτει αυτήν την Κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας έκανε ειδική μνεία «στην ανάγκη να ενταχθούν στο μέλλον κι άλλες ομάδες στην κατηγορία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» ενώ αναφέρθηκε σε δύο θέματα που ο ίδιος είχε αναδείξει με σχετικές κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, στα οποία δίνεται λύση μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:
«Το ένα είναι ο τρόπος φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων, ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε με φορολογική δικαιοσύνη, καθώς με αίτημα του φορολογούμενου εκδίδεται νέα πράξη από τη φορολογική διοίκηση, με την οποία οι πρόσθετοι φόροι ή οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής περιορίζονται σε ποσοστό 20% του κύριου φόρου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Το άλλο είναι η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης με αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην Ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη 30 Ιουνίου προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Άμεση ανάγκη δημιουργίας μιας Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου-Νέας Σμύρνης και Αλίμου»: «Ο λόγος που ζητώ τη δημιουργία μιας αυτόνομης Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου-Νέας Σμύρνης και Αλίμου είναι για να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Γνωρίζω ότι το Υπουργείο ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top