Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άμεσο ενδιαφέρον για το Ασκληπιείο Βούλας – Επίσκεψη Γ. Μπαλάφα και Τ. Ταστάνη σε Διοίκηση και Εργαζόμενους

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τον χώρο της υγείας και από τις ΟΜ Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου το Ασκληπιείο Βούλας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Γιάννης Μπαλάφας. Στην επίσκεψη – περιοδεία ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και Επικεφαλής Παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ζητημάτων που αντιμετώπισε το νοσοκομείο κατά τη περίοδο της πανδημίας με δεδομένο ότι ήταν νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοιού. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και επισκέφτηκε τμήματα και κλινικές.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αιμίλιο Βουγιουκλάκη συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε την πρόθεση του να συνδράμει στην επίλυση τους μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Τάσος Ταστάνης: «Στηρίζουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας

Ο Τάσος Ταστάνης αναφέρθηκε στις επανειλημμένες επισκέψεις και το μεγάλο ενδιαφέρον της παράταξης του εδώ και πολλά χρόνια στο Δημόσιο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη νότια Αθήνας το οποίο εξυπηρετεί περίπου ενάμιση εκατομμύριο πολίτες, στους αγώνες που καθημερινά δίνουνε για να κρατηθεί όρθιο και να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, στις παρεμβάσεις της παράταξης του και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας για να υπάρξει από την Δημοτική αρχή του κ. Γιώργου Παπανικολάου χρηματοδότηση και στήριξη των ιατρικών δομών και των απαραίτητων ιατροφαρμακευτικών υλικών του νοσοκομείου. Παράλληλα τονίστηκε και η ανάγκη στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, τονίζοντας ότι η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να υπάρξει ένα ενισχυμένο και ασφαλές ΕΣΥ.
Στην συνέχεια τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σε ιατρούς και νοσηλευτές, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης προκήρυξης μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που η έκτακτη κατάσταση λόγω πανδημίας έχει δημιουργήσει.
Στο τέλος της συζήτησης έγινε ειδική αναφορά και στο πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει, της δικαστικής διεκδίκησης της Εκκλησίας του 45% της έκτασης που είχε απαλλοτριωθεί από το 1925, προκειμένου να ανεγερθεί και να λειτουργήσει το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και τονίστηκε ότι η παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» όπως έκανε και στο παρελθόν, θα αναδείξει στους κατοίκους της Γλυφάδας το ζήτημα και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια απόσυρσης τέτοιων επιδιώξεων που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο όφελος και σηματοδοτούν τη διάλυση ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί υγειονομικά όλη τη Νοτιοανατολική Αττική.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαν το προσωπικό όπου τους ενημέρωσε για τις ουσιαστικές ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και για εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top