Τιμήθηκε ο Γιάννης Σγουρός για την προσφορά του για την κατασκευή του κλειστού Π. Φαλήρου Σοφία Μπεφόν

Περιφέρεια Αττικής

Επίτιμο μέλος και εκπρόσωπο του Συλλόγου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακήρυξε τον Γιάννη Σγουρό ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου (ΑΟΠΦ) για την προσφορά του στον αθλητισμό και ειδικότερα για τη συμβολή του στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο Σοφία Μπεφόν.
Το κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» είναι ένα σύγχρονο αθλητικό έργο υποδομής το οποίο εγγράφηκε στον προϋπολογισμό το 2011 και η κατασκευή ξεκίνησε το 2013, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στον τότε Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον πρώην πετυχημένο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΑΟΠΦ το έργο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο και αποτελεί εδώ και δύο χρόνια εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητισμού στα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ και όχι μόνο.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Γιάννης Σγουρός ευχαρίστησε τον ΑΟΠΦ και τη διοίκησή του για την ιδιαίτερη τιμή που του έκανε, που αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που καταβλήθηκε να στηριχθεί ο αθλητισμός και η νέα γενιά σε μια εποχή που τα έργα αθλητικών υποδομών δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Ο Γ. Σγουρός ευχαρίστησε ακόμη θερμά τον πρώην Δήμαρχο Π. Φαλήρου και νυν Βουλευτή κ. Διονύση Χατζηδάκη, τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ ΑΟΠΦ Νίκο Δέτση και τους Φαληριώτες που όπως τόνισε «με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου με την αγάπη τους».
Ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι το «Σοφία Μπεφόν» αποτελεί μέρος ενός μεγάλου προγράμματος κατασκευής αθλητικών έργων υποδομής που είχε ξεκινήσει επί των ημερών του από πόρους της Νομαρχίας Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, όπως για παράδειγμα το νέο κολυμβητήριο στο Περιστέρι, το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ύδρα, το νέο κλειστό του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, τη χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, το κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης, το κλειστό κολυμβητήριο και γυμναστήριο των Αγ. Αναργύρων, κ.α.. πρόγραμμα που ξεπερνούσε τα 150 εκ. €, ώστε τα νέα παιδιά να αθλούνται σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουνίου 2020]